Last news in Fakti

12 Май, 2020 10:06 6 572 5

Google Lens ще ви позволи да копирате ръкописен текст и да го прехвърлите на вашия компютър

  • google lens-
  • ръкопис-
  • компютър
Google Lens ще ви позволи да копирате ръкописен текст и да го прехвърлите на вашия компютър - 1

Компютърните технологии осигуряват все по-увеличаващо се ниво на комфорт за работа и свободно време, което значително увеличава производителността и елиминира рутинните операции. Новите функции в приложението на Google за разпознаване на обекти директно ще преобразуват ръкописа в печатен текст и ще го прехвърлят на компютър.

Естествено, почеркът на автора трябва да е четлив и да избягва недоразумения. За да се възползвате от новите функции на Google, на компютъра трябва да бъде инсталирана най-новата версия на браузъра Google Chrome, а на смартфона - специалното приложение на Google Lens за устройства с Android или Google на iOS.

В приложението се влиза с помощта на бутона, разположен до панела за търсене. Освен това и компютърът, и смартфонът трябва да използват един и същ акаунт. Следващата стъпка ще бъде да насочите камерата на смартфона към ръкописа, да изберете отделен фрагмент и да издадете команда за изпращане на копие на текста до компютъра.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 High

    8 0 Отговор
    Нищо , че такива програми има от 10 години и повече
  • 2 Голям Слон

    6 0 Отговор
    Не знам нещо да е разпознавало ръкописен текст и да го превръща в машинен, но със сигурност още от края на 90-те скенирах печатани на пишеща машина или просто разпечатани на word страници и ги цифровизирах :-) Не помня как се казваше програмата обаче. Някакво Adobe беше, ако не греша.. За жалост, съвсем скоро машините ще правят всичко. Като се появят и киборги с пол, всичко ще си дойде по местата :-))) Blade runner, Terminator, Wall-e... Всичко от филмите и анимацията ще се материализира.
  • 3 Гошо

    5 0 Отговор
    И що през гугъл трябва да го правя онлайн и да остават на технте сървъри документите, като всичко мога офлайн? И 100 пъти по-добра порограма има от тяхните глупости (които си мислят, че работят на БГ език).

    Коментиран от #4

  • 4 Тошо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо":

    е точно заради това... да остават на техните сървъри
  • 5 Бавно бавно

    1 0 Отговор
    Тази функция е от около година, ако не и повече. Алгоритъмът на програмата е същия, като на още 2 подобни. Има отворен сорс код и не знам, какво целите с тази статия, но това е все едно да напишеш статия, чието заглавие гласи:
    Учени откриха, че сърцето не се намира изцяло в лявата половина на торакалната кухина (гръдния кош) а само неговия апекс(връх)
    Демек, извода е, че...
    В опита ди, да се правим на интересни и инувативни, понякога изглеждаме глупави!!!
    Вземете се в ръце, ако се налага дори може да съкратите малко персонал. Но явно имате огромна нужда от образовани редактори!