22 Юни, 2020 09:02 3 849 8

Nokia се завръща с 5G чипове

  • nokia-
  • 5g-
  • broadcom

Broadcom подписа договор с Nokia за доставка на 5G чипсети по поръчка. Това е третата голяма компания, сключила подобна сделка след Intel и Marvell през март

Nokia се завръща с 5G чипове - 1

Този договор ще помогне на финландската компания Nokia да разшири присъствието и доставките си като се очаква 35% от всички 5G продукти да бъдат с такъв чип до края на 2020 г.

Според специалистите в индустрията, Broadcom, заедно с другите два производителя на чипове, ще помогнат на Nokia да разшири своята платформа с марка ReefShark, използвана в радио продуктите AirScale, като същевременно намали размера и консумацията на енергия, и в същото време осигури увеличаване на капацитета и производителността.

Маркус Борхерт, президент на Nokia Greater China и автор на гореспоменатото изявление, заяви „С нетърпение очакваме тясно сътрудничество с China Unicom за нови бизнес модели и 5G иновации в услугата, за да се даде възможност на отворена 5G екосистема.“

Nokia се завръща с 5G чипове

Сандро Таварес, ръководител на маркетинга на мобилните мрежи в Nokia, разкри пред Ройтерс, че пазарът се развива по-бързо и компанията има нужда да ускори процеса на разработване на нови доставчици. Използването само на един доставчик не помага на Nokia да представи 5G продукти на пазара достатъчно бързо.

Томи Уито, президент на мобилните мрежи на Nokia, разкри, че способността на Broadcom за ASIC (специфична за приложенията интегрална схема) ще позволи на финландците да постигнат висока производителност. Nokia е подтикната да използва ASIC технология, а не FPGA (Field Programmable Gate Arrays), дори и да е по-скъпа.

С продължителната кампания на правителството на САЩ срещу Huawei, финландската компания е добра опция в 5G сегмента. Има няколко държави, които не искат да вървят срещу САЩ, но отчаяно се нуждаят от солидна 5G инфраструктура. Вероятно ще видим първите плодове на новото партньорство с Broadcom през следващите месеци.

В момента Nokia доставя 5G услуги на много пазари по целия свят, включително 5G мрежи за оператори в Съединените щати.

Nokia се завръща с 5G чипове


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 4 Отговор
    А те ли ще правят чиповете за ваксината , яко
  • 2 Стан

    2 9 Отговор
    Nokia не Финландска от 4 години, когато китайците е купиха.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стан":

    В голяма грешка си !! Продадоха САМО производството на смартфони !! Мрежовите компоненти и изграждането на мрежи никога не са продавани , както и тези на Ериксон !! Сигурно и тях са ги купили китайци , хахахах !!
  • 4 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Стан":

    А производството на смартфони го купи Майкрософт още 2013 г , преди бързо да разбере , че от това не се печели и да го продаде на "китайците" !!! Но дори те имаха достатъчно акъл да оставят развойната дейност във Финландия , "незнайно" защо решили , че там имат повече мозък и въображение от родния Китай , хахах !!!
  • 5 Михаил

    8 1 Отговор
    Нокия загуби доверие в клиентите си а преди бяха водещата марка щтесе радвам Нокия отново да блести както преди оспех

    Коментиран от #7

  • 6 Чукча читател

    0 1 Отговор
    Успех на "Nokia Greater China". Аз ще си купя най-евтиния 5G телефон за да знам кои места да обитавам и кои не. През останалото време - изключен и плътно завит в 2-3 слоя обикновено кухненско алуминиево фолио. Ако изобщо вкарат масово 5G в България, защото нашенските военни са добре запознати за какво иде реч.

    За другите чипове напишете "chip party" в Гуглето и гледайте. Никакви ваксини няма. Просто ще извадят "живота" на хората от смартфоните и ще го преместят направо в ръката, по-нататък в мозъка. Доброволно се чипират.
  • 7 1000

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Михаил":

    Какво са загубили, след като са едни от най-добрите? Или приказваш за телефоните
  • 8 Живите Мъртви

    1 0 Отговор
    Завръщането на живите мъртви? В останките на Нокия не работят инженери, способни да разработят 5Г модем. Освен ако не платят на китайци за разработката и да заобиколят санкциите на Тръмп...