Last news in Fakti

31 Юли, 2020 16:00 7 717 9

Нова серия планински електрически велосипеди от Yamaha

  • yamaha-
  • ydx-moro-
  • ydx-moro pro

Нова серия планински електрически велосипеди от Yamaha - 1

Инженерите от Yamaha бяха първите, още през 1993 г., които предложиха инсталиране на електрически мотор на велосипед. Оттогава корпорацията непрекъснато подобрява и пуска нови модели практични електрически велосипеди, които могат да се използват в различни условия.

Последната актуализация дойде в сегмента на планинските велосипеди - компанията представи два нови модела, оборудвани с мощно електрическо задвижване и компютър за наблюдение и контрол. Новите електрически велосипеди, предлагани на пазара от Yamaha са YDX-MORO и YDX-MORO Pro.

Нова серия планински електрически велосипеди от Yamaha
Версията YDX-MORO Pro рамката ще бъде боядисана в синьо и сиво.

Байковете са предназначени за пътувания по планината. Екстремното каране по планински пътеки със голяма денивелация се подпомага от системата E-bike PW-X2, която може ефективно да намали мускулното усилие на колоездача. Управляващият микрокомпютър позволява на собственика на байка да избере оптималния режим от петте налични в системата PW-X2.

Това са Eco, Standard, High, MTB и EXPW. При режимите Eco, Standard, High и MTB се осигурява въртене на колелата до 120 об/мин, а при режим EXPW скоростта се увеличава до 170 об/мин. Системата PW-X от второ поколение използва червячна предавка, която заедно с увеличената мощност намалява шума, генериран от мотора. Режимът Walk Assist на PW-X2 пък може да увеличи мощността при движение по неравен терен.

Нова серия планински електрически велосипеди от Yamaha
Базовият модел YDX-MORO ще бъде боядисан в Desert Yellow стил

Новите серии велосипеди са проектирани със сензори за ъгъл и система Quad Sensor, която оптимизира скоростта на движение и каданса с наклона на пистата, за да създаде максимален въртящ момент. Дизайнът на велосипедите YDX-MORO използва двойна рамка и две подпори, което осигурява намаляване на височината на седлото без намаляване на твърдостта.

Автономното захранване се осигурява от 500 Wh литиево-йонна батерия, скрита в долната част на рамката и защитена от специална рамка. Удобството за шофиране по планински пътища се осигурява от окачването Horst Link. Планинските велосипеди Yamaha YDX-MORO и YDX-MORO Pro ще бъдат пуснати в продажба през август.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азз

    9 1 Отговор
    Цена?
  • 2 YAMAHA

    10 0 Отговор
    Скъпо ще да е
  • 3 Bosh ebike

    9 0 Отговор
    поне 5к в € валута

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Bosh ebike":

    По-вероятно да са над 10х.евра. Също не се казва колко тежи, нещо много важно при велосипедите. У нас няма велоалеи, докато на запад изграждат веломагистрали между градовете и свързват селата, покрай пътищата вървят двулентови велоалеи и може да стигнеш безопасно до съседния град без автомобил. У нас е много рисково само като инфраструктура, не коментирам шофьорите.

    Коментиран от #5

  • 5 JY Moineay

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Да наречеш това нещо велосипед е доста пресилено и неточно. По-скоро е електрически скутер. Концепцията на велосипеда е да бъде задвижван от краката, а не от батерия.

    Коментиран от #7

  • 6 Факт

    1 1 Отговор
    Страхотна технология достъпна за японци, германци и малцина българи.
  • 7 Велосипедиста

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "JY Moineay":

    Велосипед е бе разбирачо! Задвижването няма значение щом имаш п*дали да въртиш и скоростта ти е ограничена. Като не разбираш не се обаждай неподготвен!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ревизоро

    1 0 Отговор
    момчетата с джиповете на Рилските езера, да побързат да си купят, докато са на промоция, преди да са им взели бизнеса