Last news in Fakti

20 Декември, 2023 13:15 4 603 1

Yamaha разработи водороден извънбордови двигател

  • yamaha-
  • извънбордови двигател-
  • лодки-
  • водороден двигател

Разработката ще бъде показана на живо по време на Международното изложение за лодки в Маями през 2024 година

Yamaha разработи водороден извънбордови двигател - 1

Японската компания Yamaha Motor представи прототип на мотор за лодка, който не оказва вредно въздействие върху околната среда. Разработката ще бъде показана на живо по време на Международното изложение за лодки в Маями през 2024 година.

Изобретението беше обявено като част от плановете за постигане на въглеродна неутралност от първа и втора категория до 2035 г. Всяко ниво съответства на определено количество емисии на парникови газове съгласно стандарта на GHG Protocol.

Yamaha разработи водороден извънбордови двигател

Постигането на трето ниво, където нивата на CO2 се намаляват с 98.6%, е много по-трудно, тъй като изисква преработване на цялата верига на доставки: от добива на суровини до продажбата на крайния продукт. Компанията планира да постигне това до 2050 г.

До 14 февруари няма да има друга информация за техническите характеристики на новия водороден двигател. В същото време Yamaha планира да покаже технология за автономно акостиране на лодки и да говори за пробиви в синтеза на биогорива.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джипко Бибитков

    4 1 Отговор
    Е това вече, няма начин да не реши проблема с глобалното затопляне ;)