Last news in Fakti

11 Август, 2020 16:36 2 575 1

Microsoft няма да напуска Китай

  • microsoft-
  • китай-
  • tik tok-
  • apple

В момента софтуерният гигант се опитва да купи интернет сензацията TikTok

Microsoft няма да напуска Китай - 1
Снимка: Shutterstock

В момента Microsoft се опитва да купи интернет сензацията TikTok - приложение, което е собственост на базираната в Китай ByteDance и което президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши, че ще забрани, освен ако не попадне в американски ръце. Този доста противоречив подход, който вече навлече гнева на Народната република, примесен с неотдавнашен набор от предложени промени в споразумението за услуги на Microsoft в страната, създаде слухове, че софтуерният гигант се готви да се сбогува с местния пазар. Това предаде Softpedia.

Новите условия, които се предвижда да влязат в сила на 1 октомври, очевидно доведоха до спекулации, че Microsoft ще бъде готов да напусне Китай, ако компанията не изпълни местните изисквания, като например спазването на държавните нареждания.

В ново изявление за South China Morning Post обаче софтуерният гигант обяснява, че това просто не е вярно, тъй като промяната на условията няма нищо общо с възможното напускане на страната. Компанията допълни, че все още е изцяло отдадена на Китай, като това не е изненада, имайки предвид факта, че Народната република е един от най-големите пазара на Microsoft.

От друга страна, не е тайна, че купуването на TikTok може да създаде много проблеми на софтуерния гигант, особено на китайския пазар.

Народната република предупреди, че не е съгласна с подхода, който Съединените щати използват, за да завземат TikTok, предполагайки, че е възможно отмъщение, ако сделката бъде приключена.

Мнозина смятат, че Apple може да бъде една възможна мишена на китайското правителство, макар и засега никакви санкции да не са официални. В миналото също се е спекулирало за подобни действия срещу производителя на "айфони" предимно заради забраната на Huawei, която блокира компанията да работи с американски фирми.
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    5 1 Отговор
    С Тикток-а ще сканираме биометричнита татуировки и който го няма инсталирано на телефона, бедна му фантазията. Тик-так времето изтича.