21 Август, 2020 11:07 16 566 54

Тръмп призова да не се купуват гуми Goodyear

  • доналд тръмп-
  • гуми-
  • goodyear

Тръмп призова да не се купуват гуми Goodyear - 1

Президентът на САЩ се възмути от презентация, в която се твърди, че е свързана с компанията за гуми Goodyear. Веднага след това Тръмп призова в Twitter хората да не купуват гуми от Goodyear, защото, както той обясни, компанията забранява на служителите си да носят бейзболни шапки с фразата Make America Great Again (Нека отново направим Америка велика). Лозунгът на запазената марка на Тръмп и неговите привърженици.

„Не купувайте гуми Goodyear. Те обявиха забрана на MAGA шапките. Купете гуми с по-добро качество и по-евтини"- написа американският президент. Според американското политическо издание The Hill, туитът на Тръмп е следствие от репортаж на местна информационна агенция в Канзас, в която се показва слайд, за който се твърди, че е презентиран на служителите на Goodyear по време на обучение. Този слайд показва какво е приемливо във фирмата и какво не.

Втората колона (с неприемливите неща) включва дрехи с лозунгите Make America Great Again. От Goodyear заявиха, че слайдът няма нищо общо с компанията и създава "погрешни схващания" относно нейните политики. Въпреки това Тръмп продължи да атакува производителя на гуми. По време на пресконференция в Белия дом той обяви, че ще смени гумите на президентската си лимузина, защото "Звярът" е с гуми от Goodyear.

Когато Тръмп беше попитан дали правителството на САЩ ще продължи да купува продукти на Goodyear, президентът отговори, че няма да препоръча тези гуми за колите на администрацията. След туита на Тръмп в сряда акциите на Goodyear паднаха с 2.36%. Компанията е един от най-големите производители на гуми в света с около 60 хиляди служители. Седалището на организацията е в Охайо. Goodyear произвежда гуми за автомобили, включително състезателни гуми, гуми за камиони, автобуси и мотоциклети.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуте

    56 46 Отговор
    След тоя - потоп!
  • 2 мали мали

    94 51 Отговор
    Тоя ептен изкукуряка

    Коментиран от #7, #23, #30

  • 3 Голям Слон

    63 14 Отговор
    Тръмпи, спрях ги още през 2004-та :-)
    Минах на Continental. :-)))
    А сега съм на Barum. Също на групата гума.
    Някакви други заръки за реднеците да имаш?

    Коментиран от #20

  • 4 El capon

    61 47 Отговор
    Хахаха Бай Дончо всеки път ме изумяваш, 'къв си "гений" хаха ! Сега гумите им, ще се продават още повече и то по цял свят! Страшна реклама им направи и им спести поне 50 мил. от рекламна кампания, "умник" ! Впрочем гумите Goodyear са си супер яки!

    Коментиран от #54

  • 5 Комбайн ер 5

    52 9 Отговор
    Кеф! Сега гумите Goodyear ще се продават в България по две за лев и една бакшиш!
  • 6 аврамъ бакалинъ

    32 52 Отговор
    Жалко че нямаме подобен президент който за държавата да мисли а не за разкол в нея който сам създаде но с този предателски акт са си провали евентуална бъдеща победе че и участие в избори , жалка работа но .. каквото сам си направиш..!

    Коментиран от #10

  • 7 мусайбе

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "мали мали":

    Де късмет и нашия убавец да беше толкова ,,изкукал,, и богат..!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шофер

    20 7 Отговор
    По - хубави, и по _ евтини, тоест, китайски?

    Коментиран от #27

  • 10 RIP

    19 14 Отговор

    До коментар #6 от "аврамъ бакалинъ":

    "Един такъв" Премиер ни стига !
  • 11 Оранжавия

    28 19 Отговор
    Съсипва бизнес който си плаща данъците в америка не в конго, малоумник!
  • 12 Behemoth

    24 18 Отговор
    Жалко нарцистично малко човече!
  • 13 vasik atanasova

    16 9 Отговор
    аз пък само с такива гуми карам
  • 14 А бе

    25 14 Отговор
    Тоя хахавел как е станал милиардер?

    Коментиран от #32

  • 15 1234

    14 4 Отговор
    Защото няма акции там излишно е да чета статията
  • 16 Е как тъй

    14 6 Отговор
    какви са тия гуми с по-добро качество, че и евтини ??? обикновенно не е ли обратното?

    Коментиран от #18

  • 17 Метгонтан

    15 12 Отговор
    Тези от ГудИяр , са по умни и ще използват тази негова кампания в тяхна угода . Как ? Ами много просто , тези които не харесват Троланд Дъмп са повече от тези които го харесват , още повече и в световен мащаб .
  • 18 Магазинер производител

    28 9 Отговор

    До коментар #16 от "Е как тъй":

    Ей сега ще те светна! Купуваш си домати?? На едните пише БЪЛГАРСКИ! 5.00лв. На другите...внос 1.50....От един кашон са! Това което ти го набиват в главата че скъпото е по качествено....отдавна умря!...

    Коментиран от #45

  • 19 Гост

    11 6 Отговор
    Ще купуват руски вече :)
  • 20 Барум произведени в ЮАР

    12 14 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    Се карат до галош а произведени в Румъния и Чехия са пълен боклук цепят се отстрани като да са нарязани с нож.....Купи си турски гуми или акумулатор и разбери що е качество.
  • 21 Спайкър

    9 4 Отговор
    Само Пирели и тесни....
  • 22 един от стадото

    11 7 Отговор
    гудиър Ултра грип. Сняг до праговете. Родопчанина ме пита; Бе ти как дойде до тук. Махни видинките и ще видиш, и ти го можеш
  • 23 Алфа Ромео

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "мали мали":

    И да е изкукал е много по-добре да е той отколкото демонократите на Килъри, там вече злото е огромно.
  • 24 Квартиранта

    5 3 Отговор
    Кукуригу .... Хамериканец бе . Ако даде пари ще купим континенталки ха всеки си знае джоба .
  • 25 Селянина без колело

    13 9 Отговор
    Карам китайски 20 цола 135лв шарката на мешелин много добра за парите си ,че по пет хиляди да ги карам са 20000 все с нови гуми.За гудиър дадох 600лв броиката на третата година станаха пласмасови
  • 26 БПФ

    28 1 Отговор
    "Факти.бг" - мога ли да запитам защо сте "окастрили" така новината? Основният проблем е, че Гудиър са определили като допустим нигъро-pacисткият лозунг "(само) Чepните животи имат значение", но са забранили "ВСИЧКИ животи имат значение" - тоест те индиректно заявяват, че живота на белите хора няма значение - нищо, че те са мнозинство и сред клиентите им и сред служителите им !!! Тоест говорим за един неприкрит анти-бял РACИЗЪМ !!! Ако САЩ все още бяха държава със закони, цялото ръководство на Гудиър вече трябваше да бъде арестувано и изправено пред съда !!!

    Затова всеки бял човек трябва да спре да купува каквито и да е продукти на тая компания, която обявява живота му за нещо без значение !!!

    Коментиран от #37

  • 27 Aaa

    18 2 Отговор

    До коментар #9 от "Шофер":

    По-хубави и по-евтини - Kumho и Hankook.
  • 28 Гост

    4 1 Отговор
    хахахаха с по-добро качество и по-евтини от китай нали
  • 29 МП4

    6 11 Отговор
    Тежък комплекс е Доналд патока. Goodyear са едни от най- качествените в света. Те са на един ранг с Пирели, Бриджстоун, Мишлен...
  • 30 Do 24

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "мали мали":

    Минали са покрай Мишелин тия кенефи
  • 31 Ром ама кубински

    11 2 Отговор
    Имахме Барум на малолитражка,купихме я с почти нови 4 гуми.Видях по едно време ,че два или три грайфера от предните гуми от към външната страна липсват(колата не е кара на агресивно polo 4cyl,1000cc.)С тази марка не съм и повторил.Много добри отзиви цена качество за Кумхо и Ханкук-от личен опит.Мои колеги от Сащ със висок клас седани са ми казвали ,че са минавали около 85000км със Мишелин,което и на мен ми се видя доста ,но най вероятно не лъжат.

    Коментиран от #34

  • 32 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "А бе":

    Е, хайде, де?! Нали е пълен тъпак, пък станал милиардер! На мен по същия начин ми се хилят, че съм бил тъп, поради което винаги питам - Ако съм тъп и некадърен защо не ме оставите на мира, без да плюете 4-5 години и щом съм тъп, то ще се проваля тотално! Логично е, нали?! Самият факт, че ме плюят означава, че не съм тъп, ами някой се страхува да не би да успея!
  • 33 Алфа Ромео

    1 1 Отговор
    Клеберки ги съсипах за 4 години от агресивно каране по завои се изтъркаха и напукаха по ръбовете, карам само по 5-6 хиляди годишно.
  • 34 един от стадото

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Ром ама кубински":

    ром си, ама не кубински. Мерилото за качество не са километрите. Ф1 иначе щеше да карат цял сезон с едни гуми. Избийте си този соцсимптом за 10сет годишните видинки как не се търкали. Като другия мит- 100хл с едни спирачки, значи качествени. Гумата е като спирачките, триенето значи спиране, стабилност и сигурност. Вие какво искате, цял живот с едни гуми и едни спирачки. Няма как, карането на автомобил преди всичко е отговорност и сигурност за теб и другия, и не е задължително за всеки ром и невежа. А това, че нямаш пари не променя законите на физиката, даже ги потвърждава. Автомобила не е шега работа, короната пасти да яде

    Коментиран от #43, #44

  • 35 Да си купуват тогава гуми

    1 1 Отговор
    ''ВИДА СПОРТ''.

    Коментиран от #39

  • 36 555

    1 0 Отговор
    Ми купувайте michelin, аз от 10 год с такива карам

    Коментиран от #48

  • 37 Джо Недоебайдън

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "БПФ":

    Всички големи компании и корпорации в УСА, а и не само там... в момента работят за черен ку клукс клан и плюят яко по Рижия, така че явно нещо се случва, което е далеч от очите на простолюдитето.
    Прост пример - преведете на български слогана "black lives matter" и същия, като замените black с white в гугъл преводача, за да видите какви са новите идеали и тенденции.
  • 38 Смешно

    0 1 Отговор
    лопа дъската
  • 39 Смях

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Да си купуват тогава гуми":

    Къде се продават?
  • 40 Безпартиен

    3 3 Отговор
    Той ще ми каже какви гуми да купя
    Най-хубавите гуми са руските, изкараха пробег 12 000 км и е скапаха
    Купувайте само руски гуми

    Коментиран от #41

  • 41 един от стадото

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Безпартиен":

    кажи му бе, кажи му да купи на линкълна руски гуми, тъкмо търси. Пък и къде ходи с колата, дет живее там работи. С един комплект ще изкара мандата
  • 42 ники

    0 1 Отговор
    Маймун
  • 43 Не точно

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "един от стадото":

    И гумите и спирачките се износват при всеки различно,спрямо стила на шофиране....аз спирачки бия само да преведа колата в покой,никога не съм слагал два пъти една и съща марка и обикновено ги износвам за 75-100 000 ,същото и с гумите,износват се не само при рязко спиране или тръгване,а и когато влизаш в завоите с голяма скорост и страничната сила е по голяма и от там и натоварването на гумите.С едни и същи Continental,купени от едно място в един ден,мой приятел ги износва за 30000км,а аз за 70000.
  • 44 Ром ама кубински

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "един от стадото":

    Настина съм кубински защото разстоянието от тук до Куба не е голямо.А ти най вероятно си Факултетски ром или си някъде там наблизо.А мантрата за сигурноста(семейството си возя все пак)съм я чувал тук повече търговците които искат да ти продадат нещо се опитват да ти въздействат емоционално и подсъзнателно.Най вероятно си някой търговец на гуми,което епо добрият вариант,а ако не си е по лошо -промит мозък консуматор.з
  • 45 Стефан

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Магазинер производител":

    Абсолютно си прав, по лошото е че НЯМА ИЗКЛЮЧЕНИЕ ОТ ТОВА ПРАВИЛО, както се казва в рекламата - ТОВА Е БЪЛГАРИЯ.
  • 46 един от стадото

    3 0 Отговор
    ще се опитам да отговоря и на двама ви. Ако делиш годината на два сезона основно летни и зимни гуми е правилното и издържат по 50-60хл при средно натоварване, от там нагоре недей, дори да имат грайфер. Втората употреба е пълна с такива, ония не са по- прости да ги хвърлят. А от търговец на гуми за малко да си изпатя, но не улучи човека. Купувам гуми, харесвам марка и модел, гледам дота, казвам слагай. И оня носи четири от вътре. Монтьорчето върти гайките готов да ги постави. Чакай викам, дота изтекъл гледам, шарката друга, само марката и размера същия. Побеснях. Отваряйте си очите колеги, най- вече за ДОТа. А ако някой се чувства обиден, дължа му извинение..писна ми от вандалщината по пътищата
  • 47 За калпавите трябват

    2 0 Отговор
    Летни,зимни, за сух асвалт ,за дъжд за мъгла,и макадам ,и си сложете фолио на стъклото ако тръгне някой да ви бие затваряш прозореца и не се чупи
  • 48 556

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "555":

    555,защо пренебрегваш Континентал,Бриджстоун,Пирели и Нокиан? И вероятно не се сещаш да следиш тестовете за гуми в сп. Autobild.

    Коментиран от #49

  • 49 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "556":

    прекрасни гуми, само Пирели зимни не- предпочитам Гуудрич
  • 50 тцтцтцтцтц

    0 0 Отговор
    Съгласен съм- гудиърките са скъпи и прехвалени, но не толкова качествени. По-добре Тойо - топ японско качество.
  • 51 Мислещ

    0 0 Отговор
    Не знаех, тъкмо преди седмица си купих, иначе щях да ги бойкотирам. Тръмп е куку, но либерастките терористи-откачалки в бизнеса, медиите, Холивуд и политиката са по-лоши от всичко и всички други.
  • 52 ллкйй

    0 0 Отговор
    Пилотче и нищо друго
  • 53 баджо

    1 0 Отговор
    Задай Тръмп !
  • 54 Прокси

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "El capon":

    Незнам колко са яки , ама много лесно се късат когато се опиташ да пркираш близко до бордюра! Виж БФГудрич са железни!