Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 12:27 4 446 3

Sony пуска 3D дисплей, без нужда от специални очила (ВИДЕО)

  • 3d дисплей-
  • sony

Новият SR дисплей към момента не е предназначен за обикновени потребители и е насочен към професионалисти, работещи с дизайна на триизмерни обекти

Sony пуска 3D дисплей, без нужда от специални очила (ВИДЕО) - 1

3D телевизорите, използващи специални очила, така и не станаха популярни сред потребителите и производителите постепенно спряха да пускат на пазара такива модели. Самата идея обаче остава, особено с появата на новите пространствени дисплеи на Sony, наречени Spatial Reality Display (SR Display)

Новите дисплеи използват технология за проследяване на очите, за да изобразяват триизмерни обекти без използването на 3D очила или VR устройства. Новият продукт ще помогне и на инженерите, дизайнерите и разработчиците да видят предварителни резултати от тяхната работа.

Дисплеите бяха показани за първи път на тазгодишната CES под името Eye-Sensing Light Field Display. Представеният комплекс включва: 4K LCD дисплей с диагонал 15.6 инча, високоскоростен оптичен сензор, който проследява движението на очите на потребителя и неговото положение спрямо дисплея, микрооптична леща, която се плъзга върху монитора, за да отдели изображението на екрана за лявото и дясното око и създава стереоскопичен ефект.

Компютър, оборудван с високопроизводителен процесор Intel Core i7 и графичен процесор NVIDIA GeForce RTX 2070 Super е използван за обработка на данните и внедряване на алгоритъма SR Display. Работата в реално време се свежда до създаване на две отделни 2K изображения, които съответстват на движението на очите на потребителя.

Новият SR дисплей към момента не е предназначен за обикновени потребители и е насочен към професионалисти, работещи с дизайна на триизмерни обекти. Използвайки възможностите на екрана, потребителите ще могат да видят предварителни резултати от своята работа. Цената на дисплея ще бъде около $ 5 000. SR Display ще излезе на пазара през ноември 2020 г.

За положителния ефект при разработването на дизайн, използващ възможностите на SR Display, казаха и представители на Volkswagen. В близко бъдеще на конференцията CEATEC ще бъдат представени подробно възможностите на SR Display за дистанционно гледане на 3D модели и сцени в реално време. Особено такива възможности ще бъдат търсени в условията на ограничения, свързани с продължаващата пандемия на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    9 1 Отговор
    А ако двама човека гледат едновременно от различни ъгли?

    Коментиран от #3

  • 2 мъка

    4 2 Отговор
    Синът ми имаше преди време Нинтендо 3 ДС който паравеше 3Д без очила. Така че нищо ново от Сони.
  • 3 Илона

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Jacques Yves Moineau":

    А. Пет души компания изпонатръшкани с пуканки и бири да гледат филм :)