Last news in Fakti

22 Декември, 2020 13:39 4 424 10

Rimac: Хиперкарът C_Two ще надмине очакванията ни

  • rimac-
  • c_two

Компанията е започнала сглобяването на най-новите предсерийни прототипи

Rimac: Хиперкарът C_Two ще надмине очакванията ни - 1

Хърватската компания Rimac Automobili публикува свежи снимки от завода си, където се подготвя стартирането на серийно производство на нов електрически хиперкар. Сега там се сглобява партида от шест автомобила, които на практика няма да се различават от действителните серийни коли.

Компанията заяви, че вече са произведени 12 автомобила, но с използващи байпас технологии. Те вече са тествани, включително няколко в краш тестове. "Най-важното е, че реалните характеристики на автомобила не са по-лоши, а някои дори са по-добри от изчислените", каза шефът на компанията Мате Римац.

Ще припомним, че прототипът C_Two беше представен през пролетта на 2018 година. Според изчисленията колата трябва да бъде оборудвана с четири електрически мотора (по един за всяко колело) с обща мощност от 1 914 к.с. Това ще позволи на автомобила да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от две секунди, до 160 км / ч за 4.3 секунди. Максимална скорост ще е 412 км / ч. Батерията от 120 киловатчаса трябва да издържа с едно зареждане повече от 600 километра.

Компанията отбелязва, че сега са нужни осем седмици за сглобяване на една кола, но когато започне серийното производство, това ще става два пъти по-бързо от сглобяването на първите 12 автомобила. Като цяло по-малко от пет седмици ще са необходими, за да се събере една производствена версия.

Въпреки че е в последния етап от изпълнението на проекта, компанията на Мате Римац все още дори не е предоставила окончателното име на автомобила (C_Two е името на прототипа). Ще бъдат изградени общо 150 хиперкара, всеки на стойност над милион евро. Началото на доставките е планирано за 2021 г. Един от купувачите е шампионът от Формула 1 през 2016 г. Нико Росберг.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!?

    29 25 Отговор
    Браво на хърватите - правят, а на хленчат по площадите !!!?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 хахаха

    29 11 Отговор

    До коментар #1 от "!!!?":

    чакай да позная ти си бранител на чекмеджето ?
  • 3 я по кротко

    40 9 Отговор

    До коментар #1 от "!!!?":

    Те си нямат мародери като опг ГРОБ , туй го няма даже и в Зимбабве ..

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "я по кротко":

    Я по-добре кажи колко самоубийства на петролопитеци да чакаме , като Римак стане мажоритарен собственик на Бугати и Широн стане чиста електричка и то след година две най-много ?

    Коментиран от #6

  • 5 Японеца

    17 1 Отговор
    Да, държавата помага, не пречи и не рекетира!
  • 6 дизела

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Чак пък самоубииства.Виж пак цената и се сети сам.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "дизела":

    Що , сега каква е цената на Широна , като се превъзнасяте по него ?? Може даже да падне и то при много по-добри показатели !! Ама "звука" ще е на запис , тъкмо съвсем да си личи кой е най-големия комплексар , хахаха !!!
  • 8 Karcho

    0 3 Отговор
    Мисля че ни е смеси виновни все пак ние избираме кои да управлява тази даржава евала на хората правят нешто

    Коментиран от #9

  • 9 Николов

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Karcho":

    Карчо, преброих 8 грешки в това ти словоизлияние! И това е ако предположим, че името ти е написано вярно. Не разбирам как искаш мнението ти да бъде чуто и да те приемем сериозно.
  • 10 шльокавицата на Karcho

    0 0 Отговор
    а бе братъ, ти немоаш писа въ , дека си тръгнал да съ излааш на оратъ.
    "ни е смеси" въж съ ко си написъл какво си смесил никой не тъ знай.