Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 13:55 2 708 2

Въздушно зарядно за телефон (ВИДЕО)

  • безжично зарядно-
  • индукционно зареждане-
  • смартфон-
  • oppo

Oppo показва зареждане от въздух на прототипа X 2021 Smartphone Concept

Въздушно зарядно за телефон (ВИДЕО) - 1

На изложението MWC в Шанхай, китайската компания Oppo демонстрира прототип, наречен Air Charging. Премиерата му се състоя заедно с концепцията за смартфон Oppo X 2021 с флип екран.

Кратко 30-секундно видео показва как смартфонът се презарежда непрекъснато от равна повърхност на разстояние до 20 см, без никакъв физически контакт с подложката за зареждане.

Понастоящем компанията не е предоставила никаква друга информация за бъдещето на Air Charging. Експертите в бранша обаче традиционно разполагат с определена информация. Така че, според Digital Chat Station, техническите възможности на Air Charging ще позволят да се достигне мощност на зареждане по въздуха до 7.5 W.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nklk

    8 2 Отговор
    Добре, обаче аз ли да го държа телефона, докато се зарежда?
  • 2 Механик

    14 3 Отговор
    Май пак сме открили топлата вода за пореден път?!
    Електромагнитната индукция е открита още 1830 година (по спомен) от Фарадей. И се ползва от тогава.
    Каво спеоред вас се ползва за "чиповете", които поднасяте близо до таблото, за да си отворите входната врата, ако не това, което съм казал по-горе? Таблото излъчва електромагнитни вълни, който се улавят от намотка в "чипа", генерира се ел. ток, който захранва чипа и така. Ако вместо чипа, към бобината се включи изправител и батерийка, то тя ще се зарежда "въздушно".
    Аз не разбрах какво ново е открито?! А вие?