Last news in Fakti

4 Март, 2021 14:31 3 940 16

Искате ли да летите до Луната безплатно? Имате шанс!

  • космос-
  • луна-
  • полет-
  • цивилни

Японският милиардер Юсака Маедзава плаща цялото пътуване на Starship, и избира 8 доброволци, които ще летят безплатно

Искате ли да летите до Луната безплатно? Имате шанс! - 1

Космическите пътувания стават все по-достъпни от техническа гледна точка, но остават доста скъпо начинание поради високите разходи за излитане в орбита. Различни спонсори и покровители обаче помагаха на някои да се решат тези финансови проблеми.

Първата изцяло цивилна мисия на Crew Dragon C207 Resilience, планирана за тази година, ще бъде платена от 37-годишния основател на платежната платформа Shift4 Payments, Джаред Исаакман, който ще ръководи експедицията.

Още по-уникално пътуване, но през 2023 г. ще извърши японският милиардер Юсаку Маедзава, който стана първият пътник на мисията dearMoon на космическия кораб Starship на SpaceX. Той също така реши да плати за още 8 места за цивилни, които ще избере сам.

До 14 март всеки землянин има възможност да се присъедини към групата на японския предприемач, който е направил милиарди, продавайки компанията си Zozotown. Милиардерът покани всеки да се присъедини към мисията dearMoon, за която просто трябва да подадете заявление, чиято регистрация ще продължи до 14 март.

Искате ли да летите до Луната безплатно? Имате шанс!

В заявлението заявителят трябва да посочи своето име, държава на пребиваване, адрес на електронна поща и да прикачи снимката си. Първоначалният скрининг ще започне на 21 март, а физическият преглед ще се проведе през май.

Юсака Маедзава плаща цялото пътуване, така че доброволците ще летят безплатно. Мисията на dearMoon ще продължи около седмица: Звездният кораб ще лети до Луната в продължение на три дни, ще отнеме около един ден, за да облети нашия спътник в окололунна орбита, и ще отнеме три дни, за да се върне на Земята. На кораба ще бъдат общо 10 или 12 души, осем от които ще бъдат взети от Маедзава.

Японецът обаче изтъкна и редица изисквания към кандидатите. Бъдещият цивилен астронавт трябва, на първо място, да извършва „всяка дейност“, която ще получи като задача и второ, кандидатът трябва да бъде екипен играч, способен да работи в група и да подкрепя членовете на експедицията.

Основателят на SpaceX Илон Мъск отбеляза, че мисията dearMoon ще позволи на хората не само да извършат първия граждански полет до Луната, но и да изпратят цивилни по-далеч, отколкото космонавти някога са летели. Пътят, по който" Звездният кораб" планира да премине, ще надвишава разстоянието, изминато от мисиите на Аполон, които "качиха" астронавти на лунната повърхност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да те ...

    8 5 Отговор
    У американският японец отвързан..
  • 2 Хаха

    11 8 Отговор
    И какво ще ходят за сливи на луната ли 🤣 на земята има безброй красиви места , а там има едно голямо нищо
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    11 11 Отговор
    Ще ги настанят най-удобно в машина симулатор и им пускат яко графики от ново поколение, с ефекти и всичко. Направо изпадат в нирвана от гледките и преживяното. Дори ще ги надрусат с лсд да ги зарибят повече. Те излъгаха гламавите да повярват в "пандемията", това ще е печено фъстъче.

    Коментиран от #5, #16

  • 4 Гост

    4 3 Отговор
    Ще може ли пътьом да минем покрай плод-зеленчука, че да напазарувам набързо?
  • 5 Oпс

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40🏴‍☠️":

    Умствената ти изостаналост придобита ли е или по рождение си така?
  • 6 Kjl

    6 1 Отговор
    А е, този Старшип не беше ли за сто човека и то до Марс. До Луната би трябвало да може да закара поне двеста!!!! Що ще карат празни тия хора???
  • 7 Врачанина

    6 1 Отговор
    Ми да ги закарат на Луната всички милиардери начело с Мъск и Гейтс с еднопосочни билети да им оставят милиардите за бедните хора да ги харчат.

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Фена

    2 0 Отговор
    Вече се регисрирах. Дано ме изберат, заминавам, вие се оправяйте тук :D :D :D
  • 9 Толкова ли си наивен

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Врачанина":

    И ти ли смяташ, че парите на най-богатия човек на света могат да нахранят някого? Като разделиш 180 милиарда на 9 милиарда население, ще се паднат по 20 долара на човек. Ти за колко време ще си купиш храна с тези 20 долара? В същото време само в Tesla работят стотина хиляди човека и изхранват семействата си и ще продължат да ги изхранват още много години напред.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стига бе

    3 0 Отговор
    Безплатно !? Като чуя безплатно и се питам само колко деб.ли се опияняват от това "безплатно".
    От мен запомнете - Всичко се плаща !!! И то се плаща от тия дето кълват на"безплатното" !!!
    Той и един от една джипка ви раздава пари. Интересно от къде ги взема та ги раздава, а !?
  • 12 Ко Не

    2 0 Отговор
    Ко ! Не. Никога не бих тръгнал с взривяващите се ракети на Мъск
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дженев

    1 0 Отговор
    Преди време си купих два парцела на Луната.Да взема да му звънна на тоя японец.Ще отскочим да ги нагледаме,че тия лунатици на последък се побъркаха с тоя ковид и взеха да правят глупости и там.Тамън ще им занеса и разрешителното за строеж, та като идем другия път да седнем на маса като ората, да поплуваме в басейна, да видят ,че и ние българете ги разбираме тия работи.Само да видя къде си пъхнах кюлчетата.
  • 15 Тук безплатно няма

    0 0 Отговор
    Безплатен полет и престой на друг свят може да ви се случи само ако получите покана от напреднали в развитието им същества от друг вид.Втория начин да напуснете света в който живеем е в кръга на шегата.Той е свързан със Свети Петър но и неговите правомощия са ограничени до два свята.
  • 16 123

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40🏴‍☠️":

    Само не знам как ще симулират безтегловност.