Last news in Fakti

8 Март, 2021 13:20 2 712 8

Porsche увеличи владението си в Rimac след инвестиция от 70 милиона евро

  • rimac-
  • porsche-
  • акции

Германската компания вече притежава 24% от Rimac

Porsche увеличи владението си в Rimac след инвестиция от 70 милиона евро - 1
Снимки: Rimac

През 2018 година, Porsche купи 10% от акциите на Rimac, а в края на 2019 година, германската компания увеличи дяла си до 15.5%. След това се появиха слухове, че Bugatti може да стане част от хърватската компания, а днес от Porsche обявиха че вече притежават 24% от акциите в Rimac.

Инвестицията от 70 милиона евро не осигурява дори една четвърт от акциите, нито пък дава право на контрол над хърватската компания, но от прессъобщението става по-ясно защо от Porsche са решили да увеличат дела си с близо 10%.

Германската компания вече има достъп до технологиите на Rimac и те ще бъдат използвани в бъдещи проекти на марката. Това на практика означава, че следващите електрически Porsche-та могат да крият хърватски корени под външната обвивка.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    3 2 Отговор
    И Римак постепенно ще стане Тайкан!

    Коментиран от #5

  • 2 Публична тайна е

    5 3 Отговор
    Че тайкан всъщност използва батериите и задвижването на rimac, а от porsche нямат собствена разработка на електромобил.

    Коментиран от #3

  • 3 РЗС

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Публична тайна е":

    логично е да си купиш нещо на готово, отколкото да си блъскаш главата да го създаваш от нищото с години. Едните имат пари, другите акъл, познай кой печели повече.

    Коментиран от #6

  • 4 3DX повече

    0 0 Отговор
    Печели този които умело ги свърже и направи повече. Технологии на Римак са доста добри. Първата батерия 100мвт , първата кола едно, две която реално се състезава с Ферари и го бий. Доста неща можеш да придобиеш. Първите лицензи и патенти бяха от Япония и неговия опит на състезателен пилот нещо което неможе да се опише трябва да се опита. Така започна.
    Колата Струва около $1.5 милиона но цената не е точна заради клиентски изисквания.

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Точно обратното , Тайкан отдавна е Римак , ама най-стария , дето хърватите вече го забравиха !
  • 6 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "РЗС":

    Абе нищо логично няма фирмата , дето претендира да е "най-технологичната " и стогодишна в спортните автомобили да разчита на технологиите на вчерашна гаражна фирмичка от бивша соц република , ама карай , то вие отдавна сте доказали какви върти опашки сте , хахах !! Кога ви изнася как можело "великото" Порше да го сравняваме с Тесла , то това било опит и технолигии от векове когато не , що да не си купели акъл от човек , дето е по-малък на години от внука на Фердинанд и отдавна е доказал , че от Тесла може само да се учи !!!
  • 7 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "3DX повече":

    Нищо съществено няма в Римак , освен много претенции и малко покритие ! Фирма , дето прави по 5 коли годишно за по 1,5-2 милиона , а показателите им са като на Модел С за 100 000 долара , да не говорим , че е друга категория !! Просто не ги виждам като тръгне Роадстера къде ще търсят балами за тия милиони !! Ама те май са си намерили по сигурни балами !! Хахахахах !! С тия 70 милиона от Порше за единия акъл , толкова не могат изкара от по 5 коли годишно за още 20 години напред поне !!
  • 8 Швабите са доказани крадлювци

    1 1 Отговор
    Даже и Фединант порше през 1939 купува модел на Крайслер който е кола на годината и с право се е считал за извънземен та порше разглобява крайслера и сглобявА после пьрвата си спортна кола..... Дори и от дизайна не се писрамва да краде...