Last news in Fakti

16 Март, 2021 11:39 2 600 3

Jaguar-ите с COVID-19 защита на въздуха в купето

  • jaguar-
  • land rover-
  • covid 19-
  • климатична система-
  • пречистване на въздуха

Jaguar Land Rover Alliance разработва ново поколение система за контрол на климата, която ще предотврати навлизането на до 97% вируси и бактерии в салона

Jaguar-ите с COVID-19 защита на въздуха в купето - 1

Jaguar Land Rover (JLR) разработва нова система за пречистване на въздуха. Последните лабораторни проучвания показват, че технологията предотвратява разпространението на до 97% от вирусите, включително COVID-19.

В прототипа на новата система за контрол на климата се използва технологията на Panasonic, наречена nanoe X, която неутрализира ефекта на вредните частици. Британците, заедно с компанията за микробиология и вирусология Perfectus Biomed Ltd, проведоха половин час лабораторен тест.

Те използваха специална запечатана камера, предназначена да симулира вентилацията на интериора на автомобила в режим на рециркулация. В резултат на това системата успя да потисне разпространението на 97% от вирусите и бактерии в затворено пространство.

Освен това международната изследователска организация Texcell, която е специализирана в борбата срещу новия коронавирус, взе участие в тестовете. След два часа тестване беше разкрито, че технологията Panasonic nanoe X в климатичната система на JLR инхибира повече от 99,995% от вируса SARS-CoV-2.

Новата система за филтриране на въздуха в кабината ще се използва в следващите поколения превозни средства на Jaguar и Land Rover. Времето на появата на коли с тази технология все още не е обявено.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    2 1 Отговор
    А цената ще остане същата 😉😉😉
  • 2 😷😷😷

    5 2 Отговор
    От коя версия на вируса или се продва само с базовия пакет, а после платени ъпдейти ?
  • 3 ПКП

    5 1 Отговор
    Слава богу.Така ще мога да се возя сам в колата без маска.