Last news in Fakti

5 Април, 2021 16:50 5 480 19

Интелигентните маски за лице влизат в серийно производство

  • covid-19-
  • маски

Новата разработка е на компанията Razer и се нарича Project Hazel

Интелигентните маски за лице влизат в серийно производство  - 1

Пандемията COVID-19 завинаги промени начина на живот на хората и ще има влияние върху човешките взаимоотношения, събития и пътувания още дълго време напред. И в този ред на мисли защитната маска се превръща в неизменим атрибут на съвременния човек.

Високотехнологичният гигант Razer, който е специализиран в производството на аксесоари и периферни устройства за геймъри, разработи и представи на CES 2021 концепция за многократно използваем N95 щит за лице, наречен Project Hazel.

Сега, само след няколко месеца, проектът престава да бъде концепция и се превръща в реалност - компанията обяви началото на масовото производство на маски от леска. По време на презентацията на CES 2021 на концепцията за Project Hazel, разработчиците обявиха, че маската ще бъде направена от материал, устойчив на надраскване.

Интелигентните маски за лице влизат в серийно производство

Маската ще има вградени два дискови вентилатора, които пропускат вдишания и издишания въздух през филтри, които осигуряват 95% филтрация, включително коронавируса. Филтрите и вентилаторите са подвижни и сменяеми.

Razer Hazel се предлага и с вградени микрофони и високоговорители за подобряване на комуникацията между хората, носещи маски за лице. Еластичното гумено уплътнение не само осигурява комфорт при носене на маската, но също така гарантира плътно прилепване към лицето, което намалява приема на въздух, който не преминава през филтрите.

Ушните контури са регулируеми за конкретен потребител. Според ръководителя на Razer, компанията преминава от разработване на концепция за защитна маска към реално производство, тъй като вирусът COVID-19 продължава да се разпространява по целия свят.

Дори ваксинацията няма да освободи човечеството от необходимостта да се носят маски, тъй като в света има огромен брой модификации на вируса, а освен това нивата на ваксинация са много различни във всяка държава. Към днешна дата няма точна дата за стартиране на продажбите и цената на интелигентния щит за лице Razer Hazel е неизвестна.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    83 2 Отговор
    АЙДЕЕЕЕ ЧЕСТИТ НИ НОВ РЕД....липсата на идентичност начало на асимилацията и обезличаването на човешките същества
  • 2 Гост

    25 6 Отговор
    Аз предпочитам моята проста маска.
  • 3 Хахаха..

    81 0 Отговор
    Интелигентни маски,умни телефони и прости хора с плюшени мечета и неопределен пол,търсещи си го от 3 г.възраст,смях в Космоса..
  • 4 Верно ли

    62 1 Отговор
    Ами давайте направо противогазите тогава, кво ни баламосвате с тея маски! И за кво я правите тая ваксинация тогава? Па после самоубивали се хората! Ми самоубиват се, као ви четат глупостите!

    Коментиран от #6

  • 5 икономът

    44 1 Отговор
    Наморници сър!
  • 6 Вместо да се

    35 0 Отговор

    До коментар #4 от "Верно ли":

    самоубиват, много по - добре и смислено, и полезно е да се организират. Да потърсят отговорност от самозабравилите се психопати - паразити , слугите им и да направат това, което те искат да направят с хората. Те са по - малко от 1% от човечеството. До като има скотове, ще има и касапи, да ги обслужват. От всеки зависи към кои ще се причисли.

    Коментиран от #18

  • 7 Гадове

    20 2 Отговор
    Дано в централните да си ги носите тези удобни маски!
  • 8 Хахаха..

    23 2 Отговор
    Да речем,изнервя се,отивам при психиатър за помощ.И го виждам как си тръска главата като кон,пули се и тн.Викам си-тоя по-гламав и от мене,пък ако ще с магистърска диплома да е.Кой да ти спаси нервите? Уж най-главните на света са Меркел и Мумията,пък и те за Карлуково плачат.Затова Вовата ги работи с ръце в джобовете,защото е НОРМАЛЕН.Нормалните държави се правят от Нормални Държавници..
  • 9 Рошко

    33 1 Отговор
    Това намордниците ги направиха като вещ от първо значение, като излизаме гледахме да не сме забравили ключове портфейл телефон, сега и намордник
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 viki

    5 3 Отговор
    Айде стига с това зловещо "завинаги" променил ковид 19 човечеството!
    Ковид ще утихне около средата на 2022 г. и много бързо ще бъде забравен следващата - 2022 година и всичко ще е нормално след една година!

    Коментиран от #12

  • 12 не ме трий

    19 1 Отговор

    До коментар #11 от "viki":

    Ако зависи от нас-още от днес. Грипове винаги ще има, лошото е, че много уплашени хора също има.
    Но има и нормални. Вървете в кой да е парк. Хората се разхождат, децата се гонят. С една дума - Пандемия.
    А на това отгоре признаха за Астрата, че правела съсиреци. Хайде, чакаме признание и за останалите "ваксини".
  • 13 1984

    5 1 Отговор
    Смущаваща е и направата им от "устойчив на надраскване" прозрачен материал с цел по-лесната дистанционна цифрова идентификация и масово следене на всички! И нищо чудно вградената електроника да е с шпионски чип с 5G идентификация! Фандък-ханъм вече почна да монтира абсолютно ненужните безконтактни устройства за зелен сигнал за пешеходците по кръстовищата, които лесно могат да се препрограмират да идентифицират човека и дават зелен сигнал само ако си с вграден чип в ръката и си одобрен от службите на "Големия брат" да можеш свободно да се предвижваш!
  • 14 Demonaz

    12 1 Отговор
    Ще ви се. Всичко има начало и край. Никой не му дреме за тая щуротия. Носете ако искате и пчеларски маски. Местя го. Що немаше маски за ебола по африка , бе пичаги ?
  • 15 сандокан

    6 0 Отговор
    Даа, той, Вейдър от кога я е измислил, ноо и това не го спаси.
  • 16 Ню Тон

    6 0 Отговор
    очакваме маски с двузонов климатрони, подгрев на носа зимно време, шибидах от наномрежа срещу вируси, вграден димер с ледове ако влезете в неосветен тунел денем и автономни аварийки на връзките
  • 17 незнайко

    1 0 Отговор
    Щом официално се говори за маски и чипове, значи идва времето когато ще СТАНАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, защото се готви нещо НЕЧУВАНО а именно тотално ОТРАВЯНЕ НА ВЪЗДУХА !!! ВСЕ ОЩЕ НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ КОЙ ТОЧНО СТОИ ЗАД ТОВА !!! Може би няма и да разберем.

    Коментиран от #19

  • 18 Шопо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Вместо да се":

    Айде почваме, къде са пушките!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.