Last news in Fakti

3 Август, 2021 19:15 3 243 5

Xiaomi търси 500 човека за разработка на система за автономно шофиране

  • xiaomi-
  • автомобил-
  • great wall

По-голямата част от позициите ще бъдат в Китай

Xiaomi търси 500 човека за разработка на система за автономно шофиране - 1
Снимка: Shutterstock

Xiaomi продължава да разширява бизнеса си в автомобилната индустрия и търси да назначи 500 нови работници, които да помогнат в разработката на софтуер за автономно шофиране. По-голямата част от позициите са отворени за работа в Китай и по-конкретно в главната централа на компанията в Пекин.

Припомняме, че технологичната компания планира да влезе в света на автомобилите, като за целта ще инвестира около 1.2 милиарда евро. Преди няколко месеца различни източници твърдяха, че компанията води преговори с Great Wall, които да помогнат с фабрики и технологии за бъдещия автомобил.

Очаква се Xiaomi да представи първото си возило през 2023 година, като освен автономно шофиране, най-вероятно то ще бъде свързано с останалите продукти на марката, за да създаде затворена екосистема.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЯО

    5 1 Отговор
    Бойко е свободен . Може да заминава.
  • 2 ТежестЦена

    7 0 Отговор
    Напоследък се опитавм като програмист да свърша задачи по родни проекти .... е една част от инициаторите са чисти търговци и това за интелектуален труд, грам не ги и брига. Може значин един програмист да взима бруто примерно 6 хиляди, а когато някоя фирми иска той да свърши работа като за 3-ма човека за 3 месеца ... и им каже примерно, че иска 2 заплати и те гледат едно начумерено.
    Другите пък са държавна институция, софтуера е 10% от цялото решение и е изцяло български ... Ами заяждат се, че бил много пари, а не се усещат че 90% от парите излизат от държавата и ако не заделят тези 10% няма и кой да им помага на иначе не много координираните им хора. Та така че, гледаме на програмистите като даденост и тежест в цените :)

    Коментиран от #3

  • 3 Анджело

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТежестЦена":

    Давай човек. Не ги жали
  • 4 Ахаха

    0 1 Отговор
    Търси 500 самоубиеца ахаха
  • 5 хехехе

    0 1 Отговор
    Нали китай бяха пълни с инженери за кво търсят