Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 19:06 2 103 5

Apple привлече още един инженер от Tesla

  • apple-
  • apple car-
  • tesla

Кристофър Мур ще се грижи за автономните функции на колата от Купертино

Apple привлече още един инженер от Tesla - 1
Снимка: Shutterstock

Apple продължава да разширява екипа си от специалисти, които работят над проекта за автомобил след като в края на изминалата седмица към компанията се присъедини бивш инженер от Tesla. Кристофър Мур ще работи под ръководството на Стюарт Буърс, който също бе служител на Tesla до скоро.

Мур доби известност по време на периода си в Tesla, тъй като често опровергаваше твърдения на Мъск свързани с автопилота и неговите автономни функции.

Подобна ще е и позицията, която Кристофът Мур ще заема в Apple и проекта Titan, който по план трябва да представя изцяло автономно задвижване. Припомняме, че Apple работи над автомобил от няколко години, а в последно време от компанията се активизираха и трупат множество специалисти с голям опит в индустрията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hepple

    10 3 Отговор
    Май който не може да прокопса в Тесла отива да работи в Епъл.

    Сещам се за един стар виц : "Сине, сине, учи че какво ще стане от теб?!
    - Ми тате, ако нищо друго не стане, може полицай като теб да стана." 😄😁😂

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Hepple":

    Нека , нека . Епъл смята да произвежда електромобилите си на ишлеме , също като телефоните и като фалират стогодишните заради Тесла . Епъл идва и им дава работа , ама за него !!
  • 3 гост

    3 3 Отговор
    Ами за пари, ама както Тесла доказа, един прототип производство не прави, та да пускат колкото си искат новини, докато не започнат да произвеждат по 5х.коли седмично, не ги хвали. Даймлер и БМВ да не би да не знаят да правят коли, ама поточните им линии не се движат, не че няма части, а няма кой да им купува колите.
  • 4 Ехааа

    4 1 Отговор
    Те всички производители на GSM-и тръгнаха електрички да правят. Усетиха, че 4 милиарда коли ще трябва да се сменят за десетина години и нагълтаха стръвта. Но Стив Джобс го няма Бог да го прости! Накрая няма да знаеш колата реална ли е, виртуална ли е. Само ще знаеш, че е толкова скъпа и не можеш да си ч купиш. А на старо няма да има. Само без батерии и педали като Флинстоун.
  • 5 Един

    0 1 Отговор
    Малко късно, ама сетих се: що Apple не привлекат някой виден български икономист - кат Плевнелиев например?!