4 Януари, 2022 12:09 2 547 0

Китайски аналог на Chromecast

  • google-
  • chromecast-
  • xiaomi-
  • paipai

Новото устройство се нарича Xiaomi Paipai и е с поддръжка на 4K резолюция при 30 кадъра в секунда

Китайски аналог на Chromecast - 1

По време на събитията, на които Xiaomi представи множество нови продукти, включително флагманските смартфони Xiaomi 12, слушалките True Wireless 3 и смарт часовника Watch S1, беше показан и компактният безжичен проектор Xiaomi Paipai, изпълняващ функции, подобни на тези на Google Chromecast.

Малкото устройство, състоящо се от два модула, се побира лесно в джоба и е в състояние да предава видео от вашия компютър към външни устройства чрез Wi-Fi връзка. Безжичният екранен проектор Xiaomi Paipai е изработен в минималистичен дизайн, състои се от две части, всяка от които има собствен Wi-Fi модул. Предавателят и приемникът на сигнала всъщност образуват локална мрежа (LAN).

Китайски аналог на Chromecast

Според разработчиците устройството Xiaomi Paipai е готово за работа и не изисква инсталиране на драйвери, просто включвате и пускате. Устройството реализира поддръжка на множество кодеци, ниско ниво на компресия и точна синхронизация на звук и изображение, както и поддръжка на протокол за предаване на 5G честотния диапазон.

USB Type-C конектор се използва за свързване към компютър и други устройства, като телевизор или монитор. Създадената локална мрежа е в състояние да предава видео в 4K ULTRA HD резолюция със скорост от 30 кадъра в секунда. Цената на Xiaomi Paipai в Китай е еквивалентна на $80. За пускането на глобалната версия на устройството все още не се съобщава нищо.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА