Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 12:07 1 766 3

Google пусна интелигентна настолна лампа

  • google-
  • dlight-
  • осветление-
  • лампа

Елегантният дизайн на смарт лампата dLight Google е изработен в минималистичен стил

Google пусна интелигентна настолна лампа - 1

Гамата от високотехнологични продукти на Google се попълни с още едно устройство, проектирано и създадено от инженерите на корпорацията. Наред със смартфони, лаптопи и интелигентни високоговорители, компанията вече ще предлага интелигентни настолни лампи dLight, които в първата фаза ще се предлагат само на служителите на Google.

Елегантният дизайн на смарт лампата dLight Google е изработен в минималистичен стил. Компактната кръгла основа и тънката Т-образна стойка са направени в ослепително бяло. Осветителният елемент с формата на таблет може да се върти на 90 градуса, за да насочи светлината към потребителя или върху повърхността на масата.

Дизайнът на лампата dLight Google е оптимизиран и за видео разговори. Лампата може да се управлява с помощта на команди на Google Assistant. Устройството ще се появи в приложението Google Home в секцията за осветление.

Моделът лампа dLight работи с напрежение от 24 V, с номинална мощност 14 W. Устройството поддържа и асистента „Hey Google“. Както вече споменахме интелигентната лампа е създадена за служители на Google и се продава изключително във вътрешния онлайн магазин на компанията.

Възможно е обаче оригиналното устройство dLight да бъде продадено от служители на Google на външни публични пазари в близко бъдеще. След време се очаква и появята на продукта на всички пазари.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да позная ли

    6 2 Отговор
    Поредното нещо, създадено с цел да подслушва и продава данни за реклами и всякакви други търговски цели

    Коментиран от #2

  • 2 kosio

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "да позная ли":

    Преди това са UWB таговете на гнилите , то и сири-то нещо подслушвало уж ей тъй от нищото
  • 3 ;/LM,.NB

    0 0 Отговор
    И за чий би ми потрябвало на практика лампата на бюрото ми да е "интелигентна"? Ръцете ми ще са толкова заети, че да не мога да се пресегна да я включа и ще трябва да я запаля с гласова команда към Гугъл Асистант? Или е пълна със сервота и се върти сама? Дълбоко ме съмнява да е така с тоя "минималистичен дизайн".

    С две думи, правим "смарт лампа", защото няма какво друго да правим. По-лошото е, че ще се и купува с милиони. Като дивотиите на другите "бели" продукти. Но, имайки предвид, че съществува професията "инфлуенсър", изобщо не ме учудва, че има пазар и за такива "умнотии".