Last news in Fakti

24 Март, 2022 12:33 1 634 0

Очила заменят лаптопа

  • умни очила-
  • nimo

Разработката е на Nimo Planet

Очила заменят лаптопа - 1

След анонсите на очилата Glass през 2012 г. и техния провал, много фирми се опитаха да превърнат идеите на Google в нещо по-логично и реално работещо. Концепцията Glass беше устройство с разширена реалност, при което изображението от смартфона беше синхронизирано с устройството под формата на очила върху главата на потребителя. Разработчиците от други фирми обаче също не отидоха по-далеч и представиха в своите джаджи необходимия минимум от устройство - карти и маршрутни подсказки и обаждания.

Nimo решават да са по-различни, създадвайки продукт, който е напълно самостоятелен и е пълноправен компютър. Nimo Planet са безжични очила, които ви позволяват да работите с няколко работещи прозореца наведнъж и са предназначени за работа с документи и офис приложения. Те нямат камера, високоговорители (слушалките могат да бъдат свързани чрез Bluetooth) и нямат собствени контроли. Всичко е възможно най-просто.

Устройството е предназначено да замени лаптоп по време на път, като се нуждаете само от безжична клавиатура и мишка, за да го използвате. Въпреки това изглежда, че компанията вече е започнала да обсъжда собствената си система за управление, за да направи устройството още по-мобилно. Както е отбелязват от Nimo, компанията иска да опрости хардуера възможно най-много и да осигури максимална производителност.

Резолюцията на очилата е 720p, което е еквивалент на екран от около 50 инча, батерията издържа до три часа. Android се използва като операционна система. Това чудо работи с процесора Qualcomm Snapdragon XR1. Между другото, идва и с калъф за зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА