Last news in Fakti

8 Април, 2022 12:00 2 501 2

LEGO представя автомобил от Формула 1... в пълен размер

  • lego-
  • болид-
  • формула 1-
  • конструктор

Това е точно копие в мащаб 1:1 на болида на McLaren

LEGO представя автомобил от Формула 1... в пълен размер - 1

Сглобяването на модела отнема на специалистите от компанията 1 893 часа, а болъдът се състои от 288 315 части. Най-интересното е, че някои детайли, въпреки масивността и крехкостта на конструкцията, са функциониращи.

LEGO представя автомобил от Формула 1... в пълен размер

Буталата на двигателя се движат, също и от кокпита на автомобила с помощта на волана можете да завъртите колелата. Функциониращи са още управлението, окачването, работата на диференциала и други.

За тестване на готовият модел е избран от настоящия състезател от Формула Даниел Рикардо. Той успява дори да се вмъкне в кокпита, да завърти волана и бе видимо доволен от модела на автомобила, направен от кубчета.

LEGO представя автомобил от Формула 1... в пълен размер

Между другото, единствената по рода си LEGO McLaren Formula 1 е разработена изненадващо точно, чак до множеството специализирани бутони на волана и изпускателните тръби. Освен това дори колелата са изработени от дизайнерските кубчета.

Разбира се, не можете да поставите тази красота на рафта в къщи, но определено ще получите чисто естетическо удоволствие, когато я съзерцавате. Ако внезапно се озовете на Гран При на Австралия, колата е във Versor Tech Hub и ще бъде показвана на на широката публика на 9 и 10 април.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясно е вече

    0 0 Отговор
    Всички се чудехме къде са концентрирани усилията на McLaren, сега стана ясно
  • 2 Jacques Yves Moineau

    0 0 Отговор
    Е и? В един от моловете в Дубай има Ландкрузер от лего 1:1. Направен е от 440000 части