Last news in Fakti

23 Август, 2022 10:29 3 095 3

Разберете как бихте звучали на Марс

  • марс-
  • наса-
  • глас

Ако стоите на Марс, ще чуете по-тиха и по-приглушена версия на гласа си

Разберете как бихте звучали на Марс - 1

НАСА пусна услуга, която ви позволява да чуете как би звучал гласът ви на Марс. Просто отидете на сайта, включете микрофона и запишете поздравително съобщение. След няколко секунди системата ще обработи и произведе версия на вашия глас с "марсиански ефект".

НАСА също така обясни, че марсоходът Perseverance, който в момента броди по повърхността на Червената планета, е оборудван с два микрофона, което позволява на учените да записват директно звуците на Марс. Благодарение на това изследователите успяват да проучат по-добре свойствата на звука на Червената планета.

Известно е, че ако стоите и говорите на Марс, ще чуете по-тиха и по-приглушена версия на гласа си и ще трябва да изчакате малко повече, за да го чуете. Разликите се дължат на факта, че Марс има напълно различна атмосфера от Земята, с различна температура, плътност и химичен състав.

Можете да експериментирате ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 интересно

    0 1 Отговор
    Марсиански версии на снимки и фингърпринтс предлагат ли?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факт

    3 0 Отговор
    ... със същия интерес ще бъде удостоена и услугата: " как бихте звучали и какво бихте чули в тоалетните на ..." избирайте - белиядом, пентагона, лангли, ... в министерството на финансите, или в палатанаГешев, или в кпп Гюешево , капитанАндреево!