21 Септември, 2022 11:09 3 231 5

Xiaomi показа нова версия на интелигентната ключалка за врати

  • xiaomi-
  • брава-
  • умна ключалка

Този път с FaceID

Xiaomi показа нова версия на интелигентната ключалка за врати - 1

Китайската компания Xiaomi представи нова версия на своята интелигентна брава за врати, като добави опция за разпознаване на лица - Face Recognition Smart Door Lock. Устройството получи сензор, подобен на Face ID на Apple.

Това позволява на ключалката да разпознава лица, като създава 3D изображения от тях. Заслужава да се отбележи, че новостта също позволява да се отварят врати с помощта на традиционни методи: с помощта на ключ, парола, както и пръстов отпечатък или от приложение за смартфон.

Xiaomi обещава, че батерията от 6250 mAh ще позволи на умната ключалка да работи с едно зареждане до шест месеца. Началото на продажбите на новите артикули е насрочено за 28 септември. Те ще бъдат пуснати на цена от $285 при предварителна поръчка, след което умната брава ще се продава на дребно за $315.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    2 6 Отговор
    Най-добре разпознава блутуут мак адреси.
  • 2 Колкото и да

    4 2 Отговор
    Харесвам Xiaomi никога не бих си сложил такава ключалка ако живеех в България.
  • 3 123

    1 4 Отговор
    Какъв е смисълът от това да има лицево разпознаване, пръстов отпечатък, приложение и код, а има и механичен ключ? Т. е. набиваш една отвертка в ключалката и отваряш вратата!

    Коментиран от #4

  • 4 Мда

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    То по твоята логика , няма смисъл да има нито ключалка нито врата, защото с един танк винаги можеш да влезеш през стената.
  • 5 Баба от село

    1 1 Отговор
    И накрая идва денят, в който не можеш да си влезеш в къщата.