Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 11:30 2 497 5

Jaguar Land Rover „приютява“ хората на Мъск

  • jaguar-
  • land rover-
  • мъск-
  • twitter-
  • meta

Британската компания търси служители от Twitter

Jaguar Land Rover „приютява“ хората на Мъск - 1

Британската компания Jaguar Land Rover, която е собственик на двете марки заяви, че ще наеме около 800 служители с предишен опит в Twitter или Meta Platforms. Позициите за които фирмата търси служители са в области свързани с автономното шофиране, изкуствения интелект, електромобилите, облачния софтуер, машинното обучение и други.

Припомняме, че наскоро от Meta съкратиха около 11 хиляди служители, а заедно с това Мъск направи една от най-големите чистки в Twitter след като закупи компанията. Именно сега е моментът от Jaguar Land Rover да се възползват и да наемат недооценени специалисти от технологичните компании, които имат предишен опит в сферата.

С оглед на това каква роля имат технологиите в новите автомобили, то такива хора няма да са излишни в нито една автомобилна компания, което означава, че съкратените и напусналите експерти от споменатите вече социални мрежи може да намерят работа и в други автомобилни брандове.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 3 Отговор
    Както кодерите не тесла се окъкаха в туитър, така и кодерите на мета и туитър ще се окъкат в ленд ровър. Платформите нямат нищо общо...
  • 2 Не знам какво означава окъкат

    3 6 Отговор
    Но бившите кодери (и това не го знам какво означава) на twitter обясняваха как до часове след като са напуснали платформата ще се срине без тях, но очевидно платформата издържа въпреки, че бяха направени рекорден брой посещения за всички времена на twitter, които няма да се учудя да са били планиран масиран удар срещу платформата за да я крашнат. Е, не са успели!

    А това че знаеш само български и предполагаш че всички останали са като тебе и не знаят никакъв друг език, вероятно е база за разсъждението ти че ако някой си изкарва хляба с един компютърен език, то със сигурност не знае никакъв друг и не би се справил в друга компания използваща друг компютърен език.

    Компаниите не се интересуват от лингвистиката, а от идеите на служителите си. Мога да си включа лампата в хола от три физически ключа, които се намират до три врати, но също така от която и да е точка на земята като използвам няколко различни облачни услуги, различни операционни системи писани на различни езици и всичко това си работи безпроблемно. И винаги резултата е един и същ - натискаш копче и лампата святка или гасне. Отваряш врата, а лампата святка сама, ако е тъмно. Включваш сота всички лампи в къщата гаснат. И всичко това съм го направил с двете си ръце, но най-вече защото съм имал идея как може да стане.

    А компаниите се интересуват от резултатите - като натиснеш това копче да стане еди кой си действие.

    Изкуствения интелект / невронната мрежа и супер компютъра на tesla и spa
  • 3 Не знам какво означава окъкат

    2 4 Отговор
    А компаниите се интересуват от резултатите - като натиснеш това копче да стане еди кой си действие.

    Изкуствения интелект / невронната мрежа и супер компютъра на tesla и space x могат да са от голяма полза в случая с twitter.

    Не е като на Илон Мъск да му липсват компютърни специалисти и хардуер.
  • 4 Нищо ново под слънцето

    4 2 Отговор
    Досега Илон Мъск разправяше, че apple са кошчето за напусналите от Тесла служители. Сега просто ще добави и тези в списъка.
  • 5 пепи

    1 1 Отговор
    Резервите в един отбор винаги остават резерви .