Last news in Fakti

4 Януари, 2023 13:11 1 390 5

Куче-робот се научи да ходи по стени (ВИДЕО)

  • куче-
  • робот

Стените обаче трябва да са метални

Куче-робот се научи да ходи по стени (ВИДЕО) - 1

Учени от Korea Advanced Institute of Science and Technology в Южна Корея демонстрираха способността на кучето робот MARVEL да ходи по стени и тавани.

Но кучето-робот може да се движи само в метални сгради. В краката на робота са вградени магнитни еластомери, които могат да бъдат намагнетизирани и демагнетизирани според нуждите на оператора.

За да ходи по метална стена, кучето-робот се прикрепя към точка на нея и се задържа, като се движи с помощта на други „крайници“. MARVEL може да носи до 3 кг полезен товар.

Роботът е оборудван с програма за откриване на препятствия за избягване на греди и други пречки по време на движение. Изследователите са записали на видео демонстрация на движението на роботизираното куче. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 2 Отговор
    В Калифорния пускат по улиците кучета роботи въоръжени с автомати.Като те гръмнат се оплачи на Свети Петър.
  • 2 СойкаПрисмехулка

    3 2 Отговор
    А пък аз научих дъщерята на комшията да свири на дудуче, ама никой не ме похвали, нито пък писаха за мен по вестниците или новинарските сайтове. Напротив! Баща й ми налетя на бой.
  • 3 гост

    1 1 Отговор
    Ако му вържем една маламашка за опашката,дали ще може да шпаклова стената?
  • 4 Виетнамец

    3 0 Отговор
    Аз куце-робот не обица! Куце-робот не вкусно и не мозе да се яде!
  • 5 един от многото

    1 0 Отговор
    Е сега се е.. мамата на котките , как ли ще въртят любов по покривите през Март!