Last news in Fakti

13 Януари, 2023 12:31 2 027 1

Домашен помощник от Samsung

  • samsung-
  • робот

Иновацията ще се появи на пазара още през тази година

Домашен помощник от Samsung - 1

В близко бъдеще Samsung Electronics планира да пусне робот-асистент, наречен EX1. Компанията се стреми да превърне роботите в основен двигател на собствения си растеж.

В тази връзка Samsung обръща все повече внимание на сектора на роботиката, като повишава нивото на работната си група, ангажирана в тази посока, и инвестира 47.39 милиона долара в съвместни разработки с Rainbow Robotics.

Интересното е, че първоначално пускането на EX1 трябваше да стане по-рано, но беше отложено поради различни фактори, включително конфликта в Украйна, блокирането в Китай и конфликта между САЩ и Китай.

Но въпреки забавянето, настоящият план предполага пускането на робота в серийно производство още през 2023 година.

Струва си да се отбележи, че по-рано през 2021 година изпълнителният председател на Samsung обяви планове за инвестиция в размер на 193 милиарда долара в нови бизнеси като става дума най-вече за роботика и изкуствен интелект.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аре нема нужда

    3 0 Отговор
    Робота ще пердаши стари моми.