Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 15:12 2 519 6

Направи си сам: Компютър тип моноблок

  • персонален компютър-
  • компютър моноблок-
  • направи си сам

Ентусиаст от социалната мрежа Reddit ни показва как става това

Направи си сам: Компютър тип моноблок - 1

Потребител на Reddit сподели своята самоделна сборка на компютър тип моноблок. Той е интегрирал 24-инчов 4K монитор направо в корпуса на системния модул. Авторът на този необичаен проект работи като редактор и бил уморен да носи много компоненти за работа си.

Така му хрумва идеята да създаде прототип на „универсално преносимо устройство“. За да направи това, той просто вгражда монитор LG 24UD58-B в корпус на персонален компютър с i9-9900k, RTX 2080 и 64 GB RAM вътре.

Ентусиастът признава, че има по-добри устройства за неговите цели - например лаптопи с RTX 4090 или MacBook M1 / ​​​​M2 - но той вече имал компонентите за тази компилация и решил да се позабавлява изграждайки такъв необичаен компютър. Авторът твърди, че няма проблеми с отоплението на компютъра, тъй като кутията му е оборудвана с добра вентилационна система.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 възрожденски Москвич

    11 8 Отговор
    Това е глупост, не се изненадвам, във Редит са само дегенерати.
  • 2 оригинално

    6 6 Отговор
    Мгого е хубаво. Браво! :)
  • 3 Механик

    19 0 Отговор
    Аз не разбрах къде тук е сензацията? Не мисля, че повечето квартални лапетии няма да могат да кръстосат сандък+дънна платка от настолен компютър и монитор. Само е не мие ясно на тоя "изобретател" как така му се е станало по-удобно да носи тоя сандък напред-назад.
    п.п.
    Все бях чувал компютрите да ги охлаждат, ама сефте чух, че ги и отопляват.
    Научето го тоя английски и стига сте превеждали с гугъл, че ставате за смях.
    И мислете! Мислете с тия глави, барем малко.
  • 4 Извращение технологично

    4 3 Отговор
    И се чудите защо навместо с термо паста мажат процесорите с лютеница. Парите не утиват на всеки!
  • 5 естет

    5 0 Отговор
    Това нещо и клавиатурата като ги сложа пред мен на бюрото няма да остане място за кафето. Поне да имаше една дръжка отгоре.
  • 6 123

    6 0 Отговор
    Радо, научи го малко тоя английски! Компютрите се охлаждат, не се отопляват!!! Пълни палячовци сте в тоя сайт!