Last news in Fakti

25 Март, 2023 11:33 1 560 0

Автономни таксита показаха, че технологията все още не е напълно развита

  • автономен автомобил-
  • автономни автомобили-
  • cruise-
  • такси-
  • chevrolet

Колите са се оплели в предпазна лента и паднали кабели

Автономни таксита показаха, че технологията все още не е напълно развита - 1

Развитието на автономните автомобили все още не е достигнало своя край и доказателство за това е интересна случка от Сан Франциско с участието на две безпилотни таксита на компанията Cruise. Кадри в интернет показват как две от колите на компанията са се оплели в предпазна лента и кабели и са останали блокирани на улицата. Снимки от инцидента са споделени в Twitter, а някои от хората сравняват инцидент с „мухи заловени в лепкав капан“.

Вероятно системата на автомобилите не е успяла да засече жълтата предпазна лента, която е предупреждавала за наличието на паднали кабели след сериозна буря и това е довело до инцидента. Можем да видим, че лентата се е оплела около сензорите на първият автомобил, а този зад него е останал неподвижен на кръстовището.

От компанията собственик бързо са успели да реагират и са изпратили техници на място. Те са се справили с проблема и бързо са отстранили автомобилите от кръстовището. Това не е първият подобен случай на подобни премеждия с безпилотните таксита, които все още са в изпитателен период.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА