5 Юни, 2023 13:23 4 308 20

iPhone-ите са най-опасните смартфони по отношение на шпиониране на потребителите

  • iphone-
  • шпиониране

Съвсем наскоро експерти откриха нови шпионски вируси на устройства на Apple

iPhone-ите са най-опасните смартфони по отношение на шпиониране на потребителите - 1

Елдар Муртазин, анализатор в Mobile Research Group, определи устройствата на Apple, като най-опасните по отношение на шпионирането на потребителите. Той заяви, че шпионският софтуер на iPhone устройствата е труден за откриване, но всички модели имат такъв софтуер.

Муртазин също отбелязва, че устройствата с Android, особено тези с функцията за сигурност Knox, са далеч по-сигурни от iPhone. Съвсем наскоро експерти откриха нови шпионски вируси на устройства на Apple. Те отдадоха възможността за това на затворения характер на операционната система iOS, която според тях може да скрие подобни програми.

Също така се твърди, че различни разузнавателни операции на американските разузнавателни агенции се случват именно с помощта на смартфони на Apple, което показва сътрудничеството на компанията с Агенцията за национална сигурност на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойчев

    10 35 Отговор
    Айде пак бедните започват да се оплакват, че нямат пари за айфон и гроздето кисело…

    Коментиран от #17

  • 2 Пламен Галев

    10 23 Отговор
    На гугълските трошки им трябват 3 гб рам само за телеметрията.
    А с всяка следваща актуализация на софтуера, добавяте 0,5 гб към горепосочения минимум.

    Коментиран от #8

  • 3 737272727272

    25 7 Отговор
    Ползвайте си ги със здраве,нека гъзарията ви тресе,важното че ви носи свобода,демокрация и евроатлантически ценности,и ала бала.

    Коментиран от #6, #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Феникс

    16 3 Отговор
    Те затова се правят да промиват мамуната на два крака и да я следят и шпионират! Всичко живо ви шпионира като за световно, като започнем от андроид на гугъл и завършим със ябълката! Но при ябълката това е патология :)
  • 6 Иван

    4 12 Отговор

    До коментар #3 от "737272727272":

    Същите вируси, в пъти в повече, ги има отдавна и за свободния ви дроид.
  • 7 мдааааа

    14 1 Отговор
    а добро утро то това е ясно и на малките деца вече!
  • 8 Тод

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пламен Галев":

    На гуглските смартфони им трябва повече RAM , защото имат истинска OS, с опции и възможности, които епълските играчки никога няма да разполагат!

    Коментиран от #9

  • 9 Програматор

    2 13 Отговор

    До коментар #8 от "Тод":

    Вярваш ли си на глупостите които пишеш? Хахаха покажете ми един ейпъл продукт заразен з вирус !!! Не говорим тук за шпионски софтуер от завода !!! Говорим за най обикновен вирус

    Коментиран от #10, #11, #20

  • 10 Шиши

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Програматор":

    Ти ако беше програматор 🤣 щеше да си наясно. Темата е за форум. Иначе ще се махат неудобни коментари.
  • 11 Критично мислене

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Програматор":

    Ти кое от двете предпочиташ? Да притежаваш телефон който на 100% още при производството има инсталиран шпионски софтуер, който даже не се води вирус, защото е неразделна част от телефона или друг телефон, на който случайно можеш да се заразиш с вирус, който повечето антивирусни програми ще хванат, защото не е част от операционната система, включително хардуера, а истински зловреден софтуер?

    Android е с отворен код и всеки може да се рови в него и да установи наличието на шпионски софтуер, докато apple е със затворена система за да не ги хванат.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Джо

    0 11 Отговор

    До коментар #3 от "737272727272":

    Комунетата Андроид ли предпочитате?

    Коментиран от #15

  • 14 Инспектор Гаджет

    10 1 Отговор
    Наречи го айфон и повече не го обиждай. Бъгаво, гадно и досадно а и бай ви брадър ви шпионира ама вие пък се връзвате на маркетинга им :)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Е46ца

    6 0 Отговор
    Открихте топлата вода.Айфона ви следи постояно и няма антивирусна т.е и най-слабият вирус може да пробие ОСа.Аз затова съм с пиксел , не само че каквото и да направят не могат да видят какво гледам,но има и такава антивирусна ,че няма вирус който да ме удари.

    Коментиран от #18

  • 17 арабе

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стойчев":

    А ти па си много убав, имаш бол каймета от мама или татко и за да те забележе някое по арно маце сегур се фръцкаш безмислено с айфонче за 3-4000лв и маратонки за 300лв и си мислиш че къртиш мивки а всъщност същата работа се върши и с гсм за 200-300лв особено ако си готин а не гъзе..!

    Коментиран от #19

  • 18 Ножд

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Е46ца":

    И едните и другите шпионират ама едните не го крият, а другите го крият. И тия криещите са по-нагли понеже го ползват като фалшив маркетинг... нагли ама нагли, а хората какво да правят...вярват им :). 21-век сме, света на интернет...и който казва, че не изкарва дивиденти от хората по един или друг начин значи - лъже!
  • 19 Име

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "арабе":

    Толкова ще е арно и мацето, щом се връзва на такива неща!
  • 20 Техник на домакинска техника

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Програматор":

    Програматор имаха пералните Перла, за твоето ниво обяснявам - едно нещо което се върти само и трака, беше много калпава част, ти такова ли си?