Last news in Fakti

2 Септември, 2023 10:59 2 492 8

Mercedes-Benz инсталира 10 000 станции за бързо зареждане на електромобили

  • mercedes-benz-
  • зарядни станции

Те ще са напълно изградени до 2030 година

Mercedes-Benz инсталира 10 000 станции за бързо зареждане на електромобили - 1

Mercedes-Benz пуска мощна глобална мрежа за зареждане на електрически превозни средства. Първите три брандирани станции, наречени Mercedes-Benz Charging Hubs, ще бъдат отворени още през октомври. Както съобщава компанията, те ще бъдат инсталирани в Атланта (САЩ), Чънду (Китай) и Манхайм (Германия).

До края на 2024 г. компанията планира да има повече от 2000 точки за бързо зареждане, а до 2030 г. броят им ще надхвърли 10 000 единици. Общо към този момент мрежата с марка Mercedes-Benz трябва да има 2000 центъра в Северна Америка, Европа, Китай и други големи пазари.

Мощността на зарядните устройства ще бъде до 400 kW и ще варира в зависимост от пазара. Конекторите за зареждане (CCS1, CCS2, NACS и GB/T) и разпределението на мощността също ще бъдат различни.

Предвижда се терминали да бъдат инсталирани в дилърства и в основни зони на движение. Зарядните станции ще бъдат оборудвани с навеси, камери за видеонаблюдение и LED стойки с информация за наличността и възможността за зареждане. Обещават се и безалкохолни напитки, закуски и тоалетни, задължителни за всяка бензиностанция.

Мрежата на Mercedes-Benz ще обслужва електрически автомобили от всички марки, но на "своите" са обещани специални привилегии. Например възможността за резервиране на терминал чрез услугата Mercedes-Benz me Charge. Информацията за зареждането ще бъде интегрирана в навигационната система.

Това ще позволи да се създаде маршрут, като се вземе предвид необходимостта от презареждане и местоположението на терминалите. Също така се посочва, че мрежата използва изключително възобновяема енергия, включително слънчева енергия.

Успоредно с развитието на собствената си мрежа Mercedes-Benz ще продължи сътрудничеството с Ionity в Европа. В допълнение, компанията ще участва в развитието на мрежата за зареждане в Северна Америка като част от съвместно предприятие, създадено с шест други OEM производители.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОРА

    9 6 Отговор
    И СКОРО ЕЛ МРЕЖАТА ЩЕ ПОЧНЕ ДА СЕ ПРЕДАВА

    Коментиран от #7

  • 2 Пеперуд

    3 5 Отговор
    Тия си мислят,че тока се бере от дърветата.......опаа ма те и дървята изгоряха.

    Коментиран от #6

  • 3 СЗО

    3 6 Отговор
    Като си резервираш терминал, и системата автоматично то запазва място в близкия хотел.
  • 4 Гост

    1 6 Отговор
    Не разбрах ще има ли хотел за преспиване на зарядните станции.
  • 5 гост

    6 1 Отговор
    Само фабриката за зарядни в Шанхай на Тесла произвежда над 10 000 зарядни ГОДИШНО !! И скоро ще има същите в Европа и Мексико !! В момента зарядните на Тесла са над 35 000 , а до 2030 може да ударят и 135 000 с тоя темп !! Ама нормално , като Тесла смята да произвежда тогава по 15-20 милиона електромобила годишно , а Мерцедес ще се радва и на 1 милион !!!
  • 6 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пеперуд":

    Ми точно тия може и да си мислят , ама други , примерно Тесла отдавна произвежда сама в ПЪТИ повече ток , отколкото употребяват електромобилите и !! И скоро ще направи следващата стъпка , електромобилите Тесла ще ПРОДАВАТ ток в мрежата и то в най-натоварените часове , а не само ще го ползват !! Само да обясня , че трудно вдявате , 10 милиона електромобила със базова батерия от 75 квтч правят 750 000 000 квт или 750 000 Мегавата "инсталирана мощност , колкото 750 ядрени блока а Тесла дори в момента има над 5 милиона по пътищата , които скоро ще станат няколко пъти по толкова !!
  • 7 ТУЗАРА

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПОРА":

    Не и у нас. Имаме най-дебелите промишлени далекопроводи от СОЦ-а. Можем да поемем 5 млн. коли на ток за закуска!
  • 8 Планета Х

    2 0 Отговор
    Наслука, колеги!