Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 11:15 14 334 3

Skoda започва да продава автомобилите си по нов начин

  • skoda-
  • продажби-
  • дилъри

Това ще се случи още от следващата година

Skoda започва да продава автомобилите си по нов начин - 1

Skoda ще приеме модел за директни продажби в Европа, следвайки стъпките на компании като Stellantis и Mercedes-Benz, които вече предприемат подобни стъпки.

Известно е, че Skoda първо ще представи нов модел за директни продажби през 2024 г. Говорим за кросоувъра Elroq. В бъдеще механизмът ще бъде разширен за цялата моделна гама. Новата програма ще позволи на търговците да продават автомобили от името на производителя.

Въпреки че все още не е известно в кои държави новият модел за продажби ще бъде пуснат първо, според източници рисковете от поддържане на запаси и разходите за рефинансиране при закупуване на нови автомобили ще бъдат прехвърлени на Skoda. В същото време дилърите ще продължат да плащат за персонал и сгради.

„Планираното възнаграждение позволява на партньорите да постигнат същата рентабилност, както през предходните години, ако не вземем предвид последните две години “, каза ръководителят на Skoda в Германия Ян-Хендрик Хуелсман.

Според него печалбите на партньорите на Skoda винаги са били по-добри от тези на конкурентите. VW Group ще се опита да предотврати канибализацията сред своите марки, като предложи такса от около 6.5% според модела на агенцията.

Той добави, че автомобилният производител скоро ще проведе одит на мрежата и ще вземе решение за създаването на бъдещата си дилърска мрежа в Европа, като това ще се случи още до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така така

    6 26 Отговор
    Точно пък във Виетнам шкода може и дасе продава,но аз лично на пъря шкода не съм виждал :)))) хората карат качествени коли,а не евроръбиш разбираш ли
  • 2 Крайно време е ...

    30 2 Отговор
    Какво следва да стане с монополният вносител на Шкода в България?
    Крайно време е да се спаси Българския клиент от Еуратек и сателитните фирми ,който са срам за марката.
  • 3 Павел пенев

    31 22 Отговор
    Всъщност Шкода е една скъпа каруца.