Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 19:19 2 346 3

Новият електромобил на Nio може сам да чисти снега от себе си (ВИДЕО)

  • nio-
  • et9-
  • окачване-
  • сняг

Компанията показа усъвършенстваните възможности на ET9

Новият електромобил на Nio може сам да чисти снега от себе си (ВИДЕО) - 1

Nio сподели видеоклип в китайската социална медийна платформа Weibo, демонстрира иновативните възможности на флагманския седан ET9 Nio, като подчертава интелигентната система на шасито му "Sky Ride", която без усилие отстранява снега и леда от външния му вид без човешка намеса.

Демонстрацията на Nio представя практическо приложение на системата за активно окачване. С помощта на индивидуално контролирани амортисьори маскираният прототип ET9 грациозно се отърсва от снега, използвайки техника, напомняща естествените движения на кучетата и други четириноги.

Интелигентната система на шасито Sky Ride на Nio включва четири специални хидравлични помпи, всяка от които контролира независимо едно колело. Освен за отстраняване на снега, тази усъвършенствана система на окачване е способна да поддържа равномерна стойка на купето при преминаване през неравен терен.

Представен през декември миналата година, Nio ET9 е луксозен флагмански модел, който има за цел да се конкурира с уважавани колеги като Mercedes EQS, BMW i7, Porsche Panamera, Tesla Model S и Lucid Air. Задвижван от два електромотора с обща мощност 697 конски сили и разполагащ с батерия с капацитет 120 кВтч с възможност за бързо зареждане, ET9 може да се похвали не само с усъвършенствано активно окачване, но и с технология за управление на задните колела.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП за България и Радев

    14 10 Отговор
    Аз ви казвах преди още СВО, че китайците ще владея света на автомобилите за граждани, но вие ми се смеехте, нацистчета. Кой се смее сега, а?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Урсула фон дер Уйч

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":

    Като ви отнемем правото да притежавате автомобили, ще видиш, кой ще се смее последен!
  • 3 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":

    По полека със "завладяването" , че току виж им преседнало , като СВО-то на любимите ти рашисти !! МНооого вода ще изтече дотогава и толу виж се удавили !! Все пак тая игра не са я измислили те и няма и да я изучат още бая време , даже прекалено много !!