Last news in Fakti

29 Май, 2024 12:34 1 205 7

Изпълнителният директор на Nvidia публично похвали автопилота на Tesla

  • автопилот-
  • tesla-
  • nvidia-
  • fsd

Той заяви: "Тази технология е наистина революционна и работата, която Tesla върши, е невероятна"

Изпълнителният директор на Nvidia публично похвали автопилота на Tesla - 1

Изпълнителният директор на Nvidia Дженсен Хуанг вярва, че системата за пълно автономно шофиране (FSD) на Tesla в момента е най-модерната налична система за подпомагане на водача. Ръководителят на Nvidia твърди, че Tesla е "далече по-напред" от своите конкуренти в технологията за автономно шофиране.

„Едно от наистина революционните неща за версия 12 на напълно автономното шофиране на Tesla е, че това е генеративен модел от край до край. Той се учи чрез "гледане" на видео и научава как да управлява колата. Използвайки генеративен изкуствен интелект, системата предсказва пътя и разбира и как да управлява колата.

Така че тази технология е наистина революционна и работата, която Tesla върши, е невероятна. ... Тази технология е много подобна на технологията на големите езикови модели, но изисква просто огромно количество обучение “, каза Хуанг в ексклузивно интервю за Yahoo Finance.

През първото тримесечие Nvidia отчете приходи от автомобилни компании от 329 милиона долара. Това е малка част от сумата, която компанията печели от поддръжката на центъра за данни, но този дял е нараснал с 11% на годишна база.

Сред клиентите на компанията е и Tesla, която преди това закупи 35 000 графични процесора H100 за обучение на своята напълно автономна система за шофиране. Нейният FSD все още се счита за самостоятелна система от ниво 2, което означава, че изисква контролирана употреба. Системата беше изтеглена и внимателно проучена от регулаторите.

Последната версия на FSD (12) в момента е в бета тестване. Tesla наскоро намали цената на FSD до $99 (от $199) на месец, с еднократно плащане от $8 000 (вместо $12 000).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 3 Отговор
    Аз имам такава видеокарта. Голямо дърво е.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 За какво я ползваш

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    За изкуствен интелект?

    Коментиран от #3

  • 3 честен ционист

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "За какво я ползваш":

    Праскам хедшоти на CS-а
  • 4 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Дали пък голямото дърво не е ползващия я , щом компанията достигна пазарна капитализация 2,6 ТРИЛИОНА , с 20 % по-голяма от цялото БВП на Раша и продължава да расте и вече е третата най-скъпа след Майкрософт и Епъл !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.