30 Май, 2024 12:50 5 133 6

BMW представи мотоциклета R20

  • bmw motorrad-
  • мотоциклет-
  • концепция-
  • r20

Концепцията е смела интерпретация на ДНК-то на BMW Motorrad

BMW представи мотоциклета R20 - 1

Презентацията се проведе на фона на живописната вила д'Есте близо до езерото Комо. Този път концепцията BMW R20 представлява въплъщение на изразителен и готин дизайн, изпипан до най-малкия детайл. Елегантният мотоциклет с легендарния двигател Big Boxer впечатлява със своята мощна визия в спокоен джентълменски стил.

BMW представи мотоциклета R20

Имайки такива характеристики, той все още запазва типичните атрибути на BMW Motorrad: класически дизайн и отлична технология. Експресивният резервоар, центриран около двигателя Big Boxer, изглежда като скулптура. Задната част е сведена до най-основното, което подчертава изчистените линии и мощността на мотоциклета.

„Концепцията BMW R20 е механичен шедьовър с голям боксер двигател в центъра. Истински BMW Motorrad" , - подчертава ръководителят на BMW Motorrad Маркус Флаш.

Централният елемент на концепцията BMW R20 продължава да бъде Big Boxer двигател с въздушно-маслено охлаждане. Сега има работен обем 2000 куб.см. Нови капаци на главата на цилиндъра, нов капак на ремъка и нов маслен охладител са проектирани за концептуалния мотоциклет, така че маслопроводите да могат да бъдат частично скрити.

BMW представи мотоциклета R20

Алуминиевият резервоар също е с нов дизайн и е представен в прогресивен цвят от 70-те години на миналия век. BMW R20 Concept е цветово съгласуван с полиран и анодизиран алуминиев капак на цилиндровата глава, капак на ремъка и интересни фунии за всмукване на въздух, както и с Paralever подпора и с бронзови ISR спирачни апарати.

BMW представи мотоциклета R20

Задната светлина е идеално интегрирана в единичната седалка, която е тапицирана с ватирана черна алкантара и фина зърнеста кожа. Със своята компактна задна част се подчертава динамичния вид на роудстъра. Модерният LED фар е представен под формата на 3D отпечатан алуминиев пръстен с вградени дневни светлини. Изглежда, че фарът оптически се носи в средата на този пръстен от дневни светлини.

BMW представи мотоциклета R20

„Концепцията R20 е смела интерпретация на ДНК-то на BMW Motorrad. Той съчетава модерни технически елементи с класически роудстър дизайн. Неговите големи пропорции и минималистична естетика го правят безпогрешен," подчертава Александър Букан, ръководител на дизайнерския отдел на BMW Motorrad.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глюпости ,

    8 5 Отговор
    Ше си взема ИЖ ..
  • 2 Селянина с колелото

    12 2 Отговор
    На мен ми харесва, макар че е учудващо на мотор 2000 сс двигател, а на колите слагат 1200-1300 :-D
  • 3 Знайко

    10 0 Отговор
    Всичко хубаво, само дето ще гори като кола, няма седалка за приятелка и поради липсата на калник ще ти хвърля калта чак на каската, не само на гърба!
  • 4 Разбирач

    5 0 Отговор
    Ще си купя Ямаха V max
  • 5 007 лиценз ту кил

    0 2 Отговор
    Харесва ми, уникален дизайн и отлични характеристики. Мотор за истински мъже, не за келеши. БМВ и Харли са класиката.
  • 6 Турбодизел

    0 0 Отговор
    …представям си колко ще струва това конче. При тия като изкарат нещо готино после с една хладна усмивчица ти съобщават цена като за чугунен мост.