Last news in Fakti

27 Юни, 2024 17:52 2 266 4

LG стартира масово производство на двуслойни OLED дисплеи за лаптопи

  • lg-
  • oled-
  • дисплей-
  • лаптоп

Подобренията в технологиите позволяват на компанията да направи 13-инчовите тандемни OLED панели и с 40% по-тънки и с 28% по-леки от конвенционалните OLED екрани

LG стартира масово производство на двуслойни OLED дисплеи за лаптопи - 1

LG Display обяви началото на масовото производство на енергийно ефективни двуслойни 13-инчови тандемни OLED панели за лаптопи. Тази технология дебютира за първи път през 2019 година. Тандемните OLED панели комбинират два слоя органични светодиоди. Благодарение на това екраните, базирани на тях, имат повишена устойчивост на избледняване, по-добра ефективност и по-висока яркост в сравнение с конвенционалните дисплеи, базирани на еднослойни OLED панели.

Технологията Tandem OLED първоначално е била използвана за производството на автомобилни компютърни екрани, които са обект на особено високи стандарти за качество, за да разсейват топлината и да гарантират надеждна работа за по-дълги периоди от време.

Това е първият път, когато технологията за дисплеи Tandem OLED ще бъде използвана за лаптопи. LG казва, че Tandem OLED може да осигури двойно по-дълъг живот и да утрои яркостта на екраните в сравнение с конвенционалните еднослойни OLED панели. В същото време Tandem OLED има 40% по-ниска консумация на енергия в сравнение с двуслойните.

Подобренията в технологиите позволяват на компанията да направи 13-инчовите тандемни OLED панели и с 40% по-тънки и с 28% по-леки от конвенционалните OLED екрани. В допълнение към това, LG Display има интегрирани сензори за докосване в Tandem OLED, за да подобри точността и чувствителността на управлението чрез докосване.

Tandem OLED дисплеите на компанията поддържат WQXGA+ (2880 x 1800 пиксела) резолюция и имат 100 процента покритие на цветовото пространство DCI-P3. Благодарение на характеристиките на самоизлъчващите пиксели на OLED и безкрайното контрастно съотношение, Tandem OLED също е сертифициран от Асоциацията за стандарти за видео електроника (VESA) като съвместим с DisplayHDR True Black 500, което показва способността му да произвежда т.нар. дълбоко черно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От чужбина

    1 1 Отговор
    На LG менюто им е отвратително. Иначе са добри.
  • 2 Дедо

    0 1 Отговор
    То и задното ти отверстие не е за мирисане, ама си го носиш.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пипе

    0 1 Отговор
    OLED дисплеите мигат. Час работа и си като електроженист. IPS или VA без Pwm е в пъти по-добре за РС.