9 Август, 2024 13:21 2 798 1

Огромна батерия за новия смартфон на Xiaomi

  • xiaomi-
  • ultra-
  • батерия-
  • зареждане

Очаква се устройството да разполага с 7500мАч капацитет

Огромна батерия за новия смартфон на Xiaomi - 1

Xiaomi, която някога беше пионер в технологията за бързо зареждане, сега дава приоритет на капацитета на батерията пред скоростта на зареждане. Съобщава се, че компанията разработва смартфони с батерия с капацитет 7 000 мАч и 120W зареждане или с по-голяма батерия с капацитет 7 500 мАч и 100W зареждане.

Тази стратегическа промяна е в съответствие с тенденциите в индустрията, тъй като няколко други производители, включително Honor, vivo, OnePlus, Oppo и Realme, също проучват по-големи капацитети на батериите, за да удължат времето за използване на устройствата.

Предлагайки по-големи батерии, Xiaomi цели да отговори на притесненията на потребителите относно живота на батерията и да намали честотата на зареждане. Въпреки че скоростта на ултрабързото зареждане остава примамлива, все повече се признава, че по-големият капацитет на батерията осигурява по-практично решение за много потребители.

Остава да видим коя комбинация от батерия и зареждане ще избере Xiaomi за своите предстоящи устройства. Това развитие обаче означава забележителна промяна в стратегията на компанията за зареждане и може да повлияе на други производители на смартфони да последват примера ѝ.

Тъй като технологията на батериите продължава да се развива, потребителите могат да очакват още по-големи капацитети и по-бързи скорости на зареждане в бъдещите смартфони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Форд

    5 0 Отговор
    Да наблегнат на софтуерната поддръжка - поне 5 години заандроида и още 2 на сигурността.