9 Септември, 2024 21:32 5 305 7

Подробно за новия iPhone 16 и 16 Plus (ЧАСТ I)

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16 pro-
  • iphone 16 plus

Какво ново в базовия модел

Подробно за новия iPhone 16 и 16 Plus (ЧАСТ I) - 1

По време на събитието „Glowtime“ Apple представи новите iPhone 16 и iPhone 16 Plus, които предлагат познат дизайн със значителни вътрешни подобрения.

iPhone 16 и iPhone 16 Plus запазват същия цялостен дизайн като своите предшественици, като се отличават с дизайн с плосък ръб и керамично покритие. Екраните остават съответно 6,1 и 6,7 инча, като и двата модела продължават да използват 60Hz честота на опресняване. Емблематичният динамичен островен продължава да бъде отличителна черта и на двете устройства.

Подробно за новия iPhone 16 и 16 Plus (ЧАСТ I)

Задвижвани от чипа A18 Bionic, създаден по 3nm процес, iPhone 16 и iPhone 16 Plus предлагат подобрена производителност и енергийна ефективност. A18 Bionic разполага с 5-ядрен графичен процесор, за който Apple твърди, че е „конзолен клас“ и може да се справи с взискателни мобилни игри.

В iPhone 16 и iPhone 16 Plus е въведен нов капацитивен бутон за управление на камерата, който позволява бързо и лесно приближаване или заснемане. Системата на камерата с два обектива остава непроменена от предишното поколение, но има нов дизайн, подобен на този при iPhone X и XS

Устройствата работят с най-новата версия на iOS, която включва множество подобрения и нови функции. Apple Intelligence, набор от функции, базирани на изкуствен интелект, е забележително допълнение. Тези функции включват инструменти за писане, генериране на изображения, приоритизиране на комуникацията и подобрения на Siri.

Подробно за новия iPhone 16 и 16 Plus (ЧАСТ I)

Като цяло iPhone 16 и iPhone 16 Plus предлагат солиден ъпгрейд с акцент върху производителността, AI и възможностите на камерата. Въпреки че дизайнът остава познат, вътрешните подобрения правят тези устройства убедителни варианти за потребителите, които търсят мощен и богат на функции смартфон.

Apple демонстрира инициативата си „Private Cloud Compute and AI“. Тази интелигентност в устройството дава възможност за функции като:

Инструменти за писане: Преформулирайте имейли за специфичен тон или краткост, с автоматични отговори и предложения.

Генериране на изображения: Създавайте стикери, изображения и картички в iMessage, безпроблемно интегрирани с iOS.

Комуникация: Приоритизирайте известията въз основа на съдържанието и възприеманата важност, като всичко това се обработва дискретно на устройството.

Усъвършенстване на Siri: Siri използва нов голям езиков модел (LLM), за да генерира персонализирани ръководства за употреба въз основа на потребителските запитвания.

ЧАСТ II


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    5 5 Отговор
    Хейта да започне … сега

    Коментиран от #2, #3

  • 2 123

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Хвалби ли искаш ? Да имаше поне за какво да се захванеш! Представят един и същи телефон всяка година.

    Коментиран от #4

  • 3 сектант

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    мисля да си го взема
  • 4 за смях сте

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    телефоните като иновация са изчерпани от 5 години насам. но дай да хейтим ябълки
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 някойситам

    3 0 Отговор
    60 херца екран 2025 година за смартфона за 1000 и косур лева, хм... звучи по-американски (Tъп0)

    Коментиран от #7

  • 7 :О:О:О

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "някойситам":

    леле какво ще правя ако не съм поне на 300 херца не знам - сигурно ще умра :О