13 Септември, 2024 10:27 4 473 12

Вижте как работи спомагателната електроника на БелАЗ (ВИДЕО)

  • кариерен самосвал-
  • белаз-
  • електронни системи за подпомагане

В случай на хлъзгав път в кариерата

Вижте как работи спомагателната електроника на БелАЗ (ВИДЕО) - 1

Обикновено свързваме електронните асистенти за шофиране с модерни леки автомобили, но замисляли ли сте се, че такива системи си монтират и на тежката техника. И тук става дума за едни от най-тежките и огромни самосвали.

И на многотонния БелАЗ-7558 се налага да преодолява хлъзгаво, стръмно изкачване. Тогава се намесва системата за контрол на сцеплението, която помага както на малки коли, така и на гигантски самосвали. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 25 Отговор
    Браво...откриха топлата вода...
  • 2 Науката е в Русия

    34 18 Отговор
    Евалла на братушките, дори не пробуксува от място с десетките си тонове... От сащисания свят това донякъде го може само Субару.

    Коментиран от #6

  • 3 Директора

    3 22 Отговор
    Какво е това БелАЗ?!? Не може ли някой в тоя сайт да напише една нормална статия, а не копи/пейст на 3 реда преведени с Google.
    Що за журналистика?!

    Коментиран от #5

  • 4 Миризлив пор

    38 0 Отговор
    Белаз няма скоростна кутия със съединител а двигателя върти генератор и в зависимост от модификацията е със 1 или 2 електродвигателя! Това осигурява огромен въртящ момент при ниски обороти който много лесно се управлява.
  • 5 Да знаеш

    30 9 Отговор

    До коментар #3 от "Директора":

    БелАЗ е един най-големите производители на самосвали в света,
    даже ФАЩ използат много от моделите им!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 серьожка

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "Науката е в Русия":

    белаз е беларуски автомобилен завод, т.е не е руски, ама нищо де, компютри компоти все тая
  • 7 ХА ХА

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "Да знаеш":

    Я проучи къде се раждат двигателите на белаз!
  • 8 ХА ХА

    13 14 Отговор

    До коментар #5 от "Да знаеш":

    Само бедняците дето немат пари за катерпилар.

    Коментиран от #10

  • 9 Искра Фидосова

    5 1 Отговор
    Ау,каква хубава лимузина за моята дупара. 8339

    Коментиран от #11

  • 10 Никси

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "ХА ХА":

    само да ти кажем плювача по Белаза че преди повече от 20 години говорих с един наш градски бачкаше в Пангюрски Колонии дето се копаше златото Асерел Медет като началник , първо е бил Шофьор на Белаз след това е пораснал в ерархията като много голем началник за което си има и съответното образование МГУ , докарали цяла техника Катърпилари , Багери , Булдозери , Грейдери и Самосвали и Водоноски от Сащ и казаше така като се развали некоя машина не зависимо каква е , доставката докато дойде от щатите дреме у бокса с месеци и не работи и се спира процеса на Работа особено с Булдозерите че табаните се затрупват от самосвалите и няма чистене на терена , и обърнали после политиката като видели големия зор , а работа ври и кипи тогава ,се обърнали пак към Белазите , по са ефтини и не прявят такива проблеми като Катерпиларите особено болната тема им е била компютъра на тях , който често се развлял ,а Белаза си вика бачка и няма никакъв проблем и тогава дръпнахме много напред с матреяла като цяло , сам си направи извода тогава !!!.
  • 11 Никси

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Искра Фидосова":

    а , ама да се дотътриш до кабината ще ти трябва Ескалатор или Асансьор , иначе забрави да се возиш в такава Лимузина , а най тежката Лимузина в Света е БеЛаз 1000 тона , за там сигурно и Хаспел ще ти трябва или Авто Вишка !!!.

    Коментиран от #12

  • 12 Искра Фидосова

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Никси":

    Със моята любов Пеевски ще си гугуткаме влюбено.