Last news in Fakti

9 Юни, 2014 12:29 3 706 3

ГЛОНАСС догонвала GPS

  • глонасс-
  • gps-
  • дмитрий рогозин

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин, който се определя като "фанатично предан на ГЛОНАСС гражданин на федерацията", обяви, че до 2020 г. точността на системата за спътникова навигация ще се подобри от сегашните 2.8 метра от 60 см. Според него за последните 10 г. руският GPS бележи драстичен прогрес и предишното отклонение от 35 метра вече е десетократно по-малко.

Работата на ГЛОНАСС се осигурява от 29 орбитални космически апарати, 24 от които са в експлоатация, а останалите са резерв. Според Рогозин в момента се разработват нови спътници, които ще повишат точността до 0.6 метра до края на десетилетието.

Неотдавна Рогозин влезе в новините с решението да преустанови работата на наземните станции на американската GPS в отговор на отказа на САЩ да разположи на своя територия аналогична техника на ГЛОНАСС. Според експерти това няма да се отрази на работата на автомобилните навигатори, макар че точността им може да се влоши леко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    2 11 Отговор
    Мда, вече ще улучваме населеното място, до преди месец едва успявахме да уцелим държавата. Подобрява се.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Монго

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "comment":

    Нито улучваМЕ, нито успявахМЕ, защото това не е наша а руска навигационна система...А за точността, сигурно се подобрява, нали това е идеята на темата.
  • 3 ярослав станчев

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "comment":

    Дали няма да улучат,а?Ако им се наложи.