Last news in Fakti

18 Юни, 2014 12:18 1 912 0

Шлем за виртуална реалност от Samsung

  • samsung-
  • gear vr-
  • виртуална реалност
Стремителното развитие на технологиите за виртуална реалност не позволява на големите производители на електроника да стоят настрани от тази тема. Сега и корейците от Samsung показаха своето виждане по въпроса и регистрираха нова търговска марка Samsung Gear VR.
 
Именно така ще се нарича новото корейско устройство, което ще дава възможност на ползвателите да са част от т.нар. виртуална реалност. На този момент от фирмата не разкриват подробности за своя нов шлем, но се знае, че той ще използва OLED дисплей.
 
Джаджата ще работи съвместно със смартфоните и таблетите на компанията, като има вероятност да може да се свързва и с умните часовници Galaxy Gear. За създаването на новия шлем от Samsung са привлекли специалистите, направили Oculus Rift.
 
Заради този факт, мнозина от експертите в бранша считат, че разработката на Samsung Gear VR не започва от нула и устройството ще бъде показано официално в най-скоро време. Анонсът на Samsung Gear VR най-вероятно ще бъде факт до края на лятото на тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА