Last news in Fakti

25 Февруари, 2015 11:52 1 587 0

САЩ дава тласък на Кубинския фестивал на пурата

  • сащ-
  • куба-
  • пури-
  • фестивал-
  • ембарго-
  • хавански пури

Всяка година събитието се превръща в празненство

САЩ дава тласък на Кубинския фестивал на пурата - 1
Снимки АП

Годишният фестивал на пурата в Куба е в разгара си. Тази година той се радва на многобройни американски посетители, които за пръв път от десетилетия ще могат да отнесат пури у дома си законно, пише Би Би Си.

Затоплянето на отношенията между Куба и САЩ означава, че американските пушачите ще могат да се запасят с продукти на стойност до 100 долара.

Хаванските пури, бяха забранени в САЩ за повече от 50 години при условията на търговско ембарго.

Само за миналата година тютюневите изделия са донесли приход от 450 милиона долара на Куба. Сега страната се надява на още по-големи печалби, когато Съединените щати премахнат търговското ембарго върху тези стоки. Прогнозите са, че кубинските пури ще превземат 70 на сто от американския пазар.

Тази седмица обаче Фестивалът на пурите очаква стотици посетители.

Въпреки наскоро постигнатото сближаване между Вашингтон и Хавана, повечето американци все още нямат право да пътуват до карибския остров.

Въпреки това някои американски граждани, включително роднини на кубинци или университетските преподаватели, имат право да посещават страната и да се възползва от новите правила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА