Last news in Fakti

3 Март, 2015 22:40 14 522 3

Отиде си голямата любов на Фидел Кастро

  • фидел кастро-
  • наталия ревуелта-
  • голямата любов-
  • почина-
  • куба-
  • революцията

Наталия Ревуелта почина на 90-годишна възраст в клиника в Хавана

Отиде си голямата любов на Фидел Кастро - 1
Наталия Ревуелта. Снимка: Фолкер Скирка

На 90-годишна възраст в клиника в Хавана почина Наталия Ревуелта Клевс, някогашна любима на кубинския лидер Фидел Кастро, съобщи испаноезичното издание El Nuevo Herald. Бившата революционерка миналата година претърпяла инсулт.

Наталия Ревуелта, по-известна като Нати, е била член на Движение „26 юли“, огравявано от Фидел Кастро. „Ел Команданте“ се среща с нея през 1952 г. Именно в дома на Ревуелта е планирано нападението над казармите Монкада, сложило началото на кубинската революция, предаде АП.

По онова време Нати била омъжена за известен сърдечен хирург, по-възрастен с 20 години от нея, била смятана за една от най-големите красавици на своето време и една от най-интересните светски личности, също така била и доста богата. За подкрепата на Кастро и революцията тя дарила всичките си спестявания и парите, получени от продажбата на скъпоценностите й. Ревуелта активно си кореспондирала с Кастро по времето, в което бил в затвора и в изгнание в Мексико.

Кастро, който също бил женен, продължил връзката си с Ревуелта, от която през 1956 г. Се родила извънбрачна дъщеря, Алина. В същата година Ел Команданте се развел, а Нати оформила своя развод в годината на победата на революцията в Куба - 1959-а. Двамата обаче никога не се венчали. В началото Кастро не дал името си на Алина, а предложил да направи това едва когато тя била 12-годишна, но момичето отказало. По-късно Алина Фернандес Ревуелта става един от големите критици на политиката на Фидел Кастро. 

Кастро отново сключил брак през 1980 г., макар това да не е потвърдено официално. След развода си пък Наталия Ревуелта повече не се е омъжвала.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 испанеца

    1 0 Отговор
    Интересното е Фидел Кастро жив ли е?
  • 2 Ганчо

    1 0 Отговор
    Биологически не би трябвало да е жив , но всичко е възможно а може и да са го балсамирали.
  • 3 Дошo

    0 0 Отговор
    Защо така бе другарю Фидел?Какви са тези извънбрачни деца?Какъв пример давате на трудовите маси?Всички баш комунисти сте такива мухали.За това, което вие правите пращате останалите в концлагери понеже давали лош пример на обществото.