Last news in Fakti

4 Април, 2015 19:20 2 308 0

Първа публична проява на Фидел Кастро за тази година

  • фидел кастро
Първа публична проява на Фидел Кастро за тази година - 1
Снимки: Juventud Rebelde

Кубинският лидер Фидел Кастро за първи път тази година се появи на публично събитие, съобщава Ройтерс. 88-годишният Кастро, "изпълен с жизненост", приел делегацията на училище от Венецуела.

Трябва да се отбележи, че срещата (която е била с продължителност 1,5 часа) с 33-ма венецуелци се е състояла в понеделник, 30 март, а кубинските медии съобщават за нея днес (събота).

Жителите на Куба са видели Кастро по време на пътуването му с кола. Вестник Juventud Rebelde уточнява, че лидерът на кубинската революция е приветствал хората с дълги ръкостискания и публикува няколко снимки.

На срещата била обсъдени политическата ситуация във Венецуела, която според Кастро, се е превърнала в "обект на имперска алчност."

Последно Кастро се появи пред света през миналата година, когато посети изложба на любимия си художник Алексис Лейви.

През декември 2014 г., президентът на САЩ Барак Обама и държавния глава на Куба  Раул Кастро обявиха възстановяването на дипломатическите отношения между двете страни, които бяха прекъснати през 1959.

Коменданте подаде оставка през 2008 г. и предаде властта на 83-годишният брат Раул. От време на време Фидел Кастро пише статии във вестници и се срещна с официални лица в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА