Last news in Fakti

9 Март, 2015 11:25 1 492 0

САЩ дават на Иран и Куба "сладолед и бонбони"

  • куба-
  • сащ-
  • майк хъкаби-
  • дипломатически отношения-
  • иран-
  • политика-
  • републиканци-
  • президентски избори

Кандидатът за президент на републиканците Майк Хъкаби разкритикува оство политиката на Обама по отношение на Иран и Куба

Затоплянето на отношенията между Куба и САЩ предизвиква множество полемики и разделения сред американците. Макар повечето от тях да са на мнение, че новата политика на САЩ спрямо Куба ще доведе след себе си само положителни следствия, има и такива, които не са съгласни с нея.

Бившият губернатор на Арканзас Майк Хъкаби, потенциален кандидат на републиканците за президент през 2016 г., разкритикува администрацията на настоящия президент на САЩ Барак Обама по отношвение на последните ходове за нормализиране на отношенията с Куба и постигнато на споразумение във връзка с ядрената програма на Иран, пише американското  издание „Дъ Хил“.

"Мисля, че трябва да се откажем от преструвките, че кубинците са една прекрасна нация, с която можем да седнем и която можем да посетим. Те са толкова прекрасни колкото можем да вярваме, че са и иранците. Те не са", каза Хъкаби по време на среща на високо равнище за международна търговия и земеделие, проведена в Айова.

"Това са неблагонадеждни хора, които никога не са правили споразумение в живота си. Те потискат своите хора, те ритат своите хора в слабините," каза Хъкаби. "Вие не обикаляте и не се сприятелявате и не се държите мило с хората, които правят ужасни неща нали. Вие оказвате натиск върху тях. Не освобождавате този натиск."

Хъкаби, който е баптистки проповедник и момче от работническата класа, се обърна назад към детството си и заяви: "За Бога, ако родителите ми ме бяха отгледали по този начин - щях да съм чудовище. Родителите ми коригираха лошото ми поведение, те не го насърчаваха, като ме възнаграждават със сладолед и бонбони всеки път, когато направя нещо ужасно.“

"Така че, когато видиш, че иранците или кубинците правят ужасни неща на своите хора, не им даваш сладолед и бонбони, за Бога", добави Хъкаби.

Хъкаби, който през 2008 г. спечели партийните събрания на Републиканците за президентската кампания в щата Айова и сега се гласи за новата надпревара за Белия дом през 2016 г., изложи тезата си по време на  форум за земеделие и търговията, на който присъстваха топ претенденти за поста на Обама като бившия губернатор на Флорида Джеб Буш, губернаторът на Уисконсин Скот Уокър и губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи.

С речта си той хлопна вратата на така наречените глобалисти, тези, които мислят, че Америка не може да се справи по-добре от останалата част на света и корпоративизсти, загрижени за техните международни империи. Вместо това, Хъкаби се представи като националист.

"Аз се грижа за това, което е добро за Америка", каза той.

По отношение на търговията, Хъкаби призна, че "ние сме се предали на китайския пазар". Той много бързо обърна темата на речта си от проблемите с човешките права в Куба и Иран, към темата за бъдещето на Америка и китайските пазари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА