Last news in Fakti

15 Юли, 2015 10:35 965 2

Малайзия иска ООН международен трибунал за боинга

  • украйна-
  • малайзия-
  • боинг-
  • катастрофа

Малайзия официално внесе за разглеждане от Съвета за сигурност на ООН проект за резолюция за създаването на международен трибунал за разследването на обстоятелствата около катастрофата с боинга на Malaysia Airlines под Донецк, съобщава телевизия НТВ.

"Делегацията на Малайзия е внесла проект за резолюция за катастрофата по разбиването на боинга. Датата за нейното разглеждане все още не е известна. Нашата позиция по казуса е известна и тя не се е изменила“, заяви говорителят на постоянното представителство на Русия в ООН Алексей Зайцев.

От своя страна постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че документът има една единствена цел да организира грандиозно политическо шоу.

На 17 юли става една година от свалянето на малайзийския боинг над Източна Украйна, при което загинаха 298 души.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    "От своя страна постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че документът има една единствена цел да организира грандиозно политическо шоу."
    Не мога да разбера защо руснаците са против, нима те не искат да се накажат истинските виновници ??
  • 2 Juliy

    0 0 Отговор
    Отговора не го ли знаеш?
    Малко ли цивилни самолети са свалени до сега от руснаците.Този самолет с какво оръжие беше свален?