Last news in Fakti

30 Юли, 2015 15:38 1 503 0

Изпращат във Франция откритите днес останки на Реюнион

  • боинг-
  • малайзия-
  • реюнион-
  • останки

Откритите днес останки от самолет на разположения в Индийския океан о. Реюнион са изпратени за анализ във Франция. Експертизата трябва докаже дали те принадлежат на изчезналия Боинг 777 от полет MH370, съобщава Би Би Си.

Медията цитира изказване на малайзийския премиер Наджиб Разак.

Самолетът Боинг777на Малайзийските авиолинии изчезна на 8 март 2014 година на път от Куала Лумпур за Пекин. На борда му имаше 239 души.

Въпреки няколкомесечното издирване по въздух и вода не беше открита никаква следа от машината.

По предварителни данни откритият елемент е част от крило. Фрагментите са обхванати от мидени черупки, което показва, че са престояли достатъчно дълго в морска вода.

От министерството на транспорта на Малайзия обявиха, че нямат съмнения, че намерените останки принадлежат на разбилия се самолет.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: