Last news in Fakti

18 Юли, 2015 10:02 2 072 1

Варуфакис: Реформите в Гърция ще се провалят

  • янис варуфакис-
  • реформи-
  • гърция

Според бившия финансов министър програмата за спасение е обречена

Варуфакис: Реформите в Гърция ще се провалят - 1
Снимка: БТА/AP


Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис заяви, че финансовите реформи в Гърция ще се провалят, съобщи Би Би Си.

Според него програмата, на която страната е обект „ще влезе в историята като най-голямото бедствие на макроикономически мениджмънт, виждано някога.“

В петък германският парламент одобри започването на преговори. Според Варуфакис „тази програма ще провали всеки, който настоява за нейното изпълнение.“

Варуфакис подаде оставка от поста на финансов министър на Гърция по-рано през този месец, като призна, че изпитва затруднения в комуникацията си с другите финансови министри от еврозоната. Според него премиерът Алексис Ципрас не е имал друг избор, освен да приеме реформите, предложени му от кредиторите.

„Беше ни даден избор между екзекуцията и капитулацията. Ципрас просто реши, че капитулацията е по-добрата стратегия.“, заяви Варуфакис.

Алексис Ципрас вече обяви промени в своя кабинет, като уволни няколко от министрите, които гласуваха против реформите в парламента през тази седмица. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамзес III

    1 0 Отговор
    Да !Възможно е да се провалят особено ако се провеждат от гърци!Но Гърция постепено но сигурно губи суверенитет и има достатъчно индикаций че мониторинга ще бъде осъществяван от Германия което прави ситуацията интересна!
Новини по държави: