Last news in Fakti

13 Август, 2015 14:08 4 427 1

Момиче намери златно кюлче от 500 гр. в германско езеро

  • злато-
  • кюлче-
  • момиче

Откритата находка се оценява на €16000. Експерти в момента проучват кюлчето

16-годишна девойка намери златно кюлче от 500 грама. Това станало, докато тя се къпела в германското езеро Кьонигсзее. Находката била открина на 2 м. дълбочина, недалеч от брега, съобщават от баварската полиция.

Откритата находка се оценява на €16000. Експерти в момента проучват кюлчето. Очаква се до дни да стане ясно кой е бил негов собственост. В момента е отхвърлена версията, че намереното кюлче е било собственост на нацистите и част от скритото съкровище на Третия райх.

От десетилетия се носят легенди, че в края на Втората световна война в района на езерото Кьонигсзее са скрити злато и скъпоцености, принадлежали на режима на Адолф Хитлер.

Езерото се намира недалеч от южната граница на Германия с Австрия.

Този район е бил използван за отдих на открито в продължение на векове. Баварски кралски особи и местни управници на Берхтесгаден и Залцбург са ловували тук, а Хитлер се е наслаждавал на разходките с лодка по езерото, заедно с Ева Браун, като често си правили слънчеви бани на брега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шерлок Холмс

    0 0 Отговор
    Не е толкова трудно да се разбере от къде е златото! Ето линк :
    https://www.degussa-bank.de/warum-degussa-bank#content/ueber_uns
Новини по държави: