Last news in Fakti

23 Август, 2015 09:57 4 815 2

Заводите на Toyota в Тянцзин остават затворени до 26 август

  • тянцзин-
  • toyota-
  • завод-
  • взрив
Заводите на Toyota в Тянцзин остават затворени до 26 август - 1
Снимка: АР/БТА

До 26 август ще останат затворени двата завода на компанията Toyota Motor, които се намират в китайския град Тянцзин. Това се налага от съображения за сигурност след взривовете от 12 август. „Заводите ще възобновят работата си веднага след като бъде потвърдено, че всички обекти и прилежащите към тях територии отговарят на мерките за безопасност”, каза представител на компанията, цитиран от агенция Bloomberg.

По-рано от Toyota съобщиха, че работата е преустановена до 19 август, тъй като режимът на евакуация в района  все още е в сила.

Затворените заводи са най-големите производствени точки на Toyota в Китай. През 2014 г. в тях са произведени 440 000 броя автомобили от моделите – Crown, Reiz, Corolla и Vios. Това на практика е половината от производството в Китай.

На 12 август в Тянцзин имаше серия от взривове, като най-големият беше с еквивалент 21 тона тротил. В следствие възникнаха няколко пожара. От взривната вълна бяха унищожени над 1000 броя автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само селяните карат хонда

    0 0 Отговор
    нормално все пак това са крадци на технология,но поне като карадат да го прават както трябва
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.