26 Август, 2015 14:57 894 0

139 достигна броят на загиналите в Тянцзин

  • тянцзин-
  • взрив
139 достигна броят на загиналите в Тянцзин - 1
Снимка: АР/БТА

Броят на жертвите от разрушителните експлозии в китайския град Тянцзин достигнаха 139 души. В неизвестност все още са 34 души. Данните оповести ръководството на спасителния отряд.

Телата на всички загинали са идентифицирани. Сред загиналите са 84 пожарникари и 8 полицаи. В резултат на експлозиите са пострадали 800 души. 527 души са все още в болница, като от тях 34 са в критично или тежко състояние. 272 е броят на изписаните пациенти.

На 12 август в Тянцзин имаше серия от взривове, като най-големият беше с еквивалент 21 тона тротил. В следствие възникнаха няколко пожара. В радиус от 2 км прозорците на всички жилищни и административни сгради бяха изпочупени. От взривната вълна бяха унищожени над 1000 броя автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА