13 Септември, 2015 13:05 31 615 25

Поляк откри ядрения бункер на Хитлер

  • бункер-
  • хитлер-
  • нацисти-
  • откритие-
  • полша-
  • шпаковски-
  • валбжих

Полякът използвал свидетелски показания, стари документи и георадари, за да стигне до находката

Поляк откри ядрения бункер на Хитлер - 1
Снимка: БТА/ AP

Полски изследовател откри масивна подземна структура, построена, за да скрие нацистите от ядрена бомба, съобщи US News.

Кжистоф Шпаковски разкри за находката си, намираща се в югозападната част на Полша. Той е стигнал до нея благодарение на доказателства, събирани в продължение на десетилетия.

Полякът използвал и свидетелски показания, стари документи, както и георадари.

Според  Шпаковски ядреното убежище на Адолф Хитлер е част от система железопътни тунели, коридори и галерии, построени от нацистите по време на Втората световна война в района на град Валбжих.

Полякът заяви, че муниции и военно въоръжение може да бъде открито вътре, но не и „златен влак“.

В края на месец август бе съобщено, че в покрайнините на Валбжих е открит влак на нацистите със злато и скъпоценности. Полските власти предупредиха, че нацисткият влак, открит в югозападната част на страната, може да е миниран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стар Българин

    0 1 Отговор
    Много в стил "Индиана Джоунс" , харесва ми!

    Коментиран от #7

  • 2 Kcaniba

    2 0 Отговор
    Поляците пак некъв "Ренесанс" ли преживяват)))
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    Ядрено убежище - хахахахахахахаха
    Тия ни взеха за мезе вече - Хитлер умира няколко месеца преди изобщо да се използва ядрено оръжие, а проект "Манхатън" е бил по-секретен от всички немски тайни взети заедно!!!
  • 4 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    хитлер дали не са го открили вътре или поне чорапите му с бельото -дано стискам палци-голяма сензация ще е чорапите пълни с гъбички,а в долните гащи ...дано не е ял чушки...
    медиите и лудите са велико нещо

    Коментиран от #6

  • 5 Бонзай

    1 0 Отговор
    Да бе миниран, за да го докопат те!А ти отдолу Наясно ли си Хитлер и учените му колко са били напред в нещата?

    Коментиран от #8

  • 6 Люти чушки

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Волен Сидеров":

    Бих казал и простаците!
  • 7 миседниш накура

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стар Българин":

    поляка дали го е било страх от змии ;)
  • 8 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бонзай":

    Може би ти си наясно колко "напред" са били Хитлер и учените му? Явно разполагаш с лични впечатления, защото разговаряш с духовете им?!
    Ходи се лекувай, параноик!

    Коментиран от #11

  • 9 тошибиян

    0 2 Отговор
    хитлер много добре е знаел какво е разрушаващото действие на ядрен взир и не слу4айно го е нарекъл оръжие на възмездието и следователно е знаел той и под4инените му как да се защитят...германия по негово време и бели единствената страна в света която на държавно ниво финансира разработки и търсене на свръх естествени технологий и същества
  • 10 Людо

    1 0 Отговор
    До "гост". В интерес на истината нацистите са били мнооого напред със техниката. Много неща са измислени и конструирани по това време и с помощ на ес-ес поделенията на гестапо :) Американците са откраднали не едно изобретение което са ползвали по-късно
  • 11 Veselin Stanoev

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Задал ли си си въпроса как толкова бързо американците създават ядреното оръжие?Айнщайн и другите учени,които са избягали в САЩ са предоставили технологиите като са мислели че ще бъдат използвани за мирни цели.След като е била създадена атомната бомба са съжалявали че са го направили.Въпрос на време е било Хитлер да се сдобие с атомно оръжие и тогава едва ли щеше да загуби войната.
  • 12 Пацо

    0 0 Отговор
    Абсолютни глупости!
    Сега остава полският изследовател да открие и ядрените бункери на Наполеон и на Хан Крум за да запълни колекцията...
  • 13 lock

    0 0 Отговор
    първо "златен влак", после ядрено убежище, като се стигне до яташката му квартира като нелегален, може и най-сетне да се конкретизират къде е и да я покажат.
  • 14 Гост

    0 0 Отговор
    Ей, то било пълно с "конспиратори" тук. Има един малък проблем, който детските ви и наивни схващания не могат да проумеят!
    Ако Хитлер през 1942г. е имал ядрено убежище, то от кой е щял да се пази след като проект "Манхатън" е бил в зародиш и никой не е имал ядрено оръжие по него време. Да не говорим, че на самите вас не ви е ясно какъв е точно принципа на ядреното оръжие. Който се интересува от физика знае, че се сблъскват две ядра от обогатен уран, но са много малко хората дори сега, които знаят как точно трябва да се обогати този уран и каква е КРИТИЧНАТА маса на тези ядра за да се получи ядрена експлозия!!!
    Ама чула жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак!!!

    Коментиран от #17, #20

  • 15 тошибиян

    0 0 Отговор
    след като ти разработваш ново оръжие е нормално да си мислиш 4е и противникът също го разработва но не знаеш в какъв стадий се намира и се знае разрушителната мощ на ядреното оръжие и е добре да си потготвен защото противоядрен бункер не се прави за седмица
  • 16 7777777

    0 0 Отговор
    Хитлер дотолкова е бил сигурен в победата, че през 1941 г спира всички военни разработки, които възобновява през 1943 г, но вече е късно. А иначе те са измислили прототипи на реактивния самолет, междуконтинентални ракети, ракети изстрелвани от подводници, далекобойни оръдия и са извършвани опити с тях в края на войната, но всички те са откраднати от американци и руснаци!
  • 17 ждяш

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    " През нощта срещу 28 февруари 1943 г. в рамките на операция „Ганерсайд” група британски и норвежки командоси при втори опит успешно разрушават във Веморк германски завод за деутерий (тежка вода), необходима за ядрени изследвания при направа на ядрена бомба. В резултат от диверсията възстановяването на завода е счетено за нецелесъобразно. "
    Мисля , че този цитат е достатъчно красноречив . а това , че американците са крадци е ясно на всички .
  • 18 аз

    0 0 Отговор
    Всъщност, според някои източници, по онова време технологията за атомната бомба е била известна и на американците, и на нацистите. Не е било проблем да се реализира. Единственият проблем е бил да се набави достатъчно количество суровина за производството на обогатен уран необходим за бомбата...просто американците да били първи. Колко атомни бомби, мислите че е имало по в края на войната? стотици? :) надали е имало повече от 5. А приноса на нацистите за технологичният скок по време и след края на войната е безспорен. И колкото, и кофти да звучи, в човешката история не мира, а войната е двигателя на технологичното и икономическо развитие.

    Коментиран от #24

  • 19 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ''О неразумни юроде поради що тъй се срамиш да се наречеш разбирач по ВСВ ''
    А ве баце к'во му е секретното на проекта ''Манхатан'' вее около 120 000 души са работили по него смятай колко секретен може да е като се има предвид , че немците са имали по това време най доброто разузнаване ;)
    Аее това, че Хитлер ''умира'' малко преди Хирошима и Нагазаки, не значи , че не се е подготвил за защита от ядрена заплаха

    Коментиран от #21

  • 20 Ша та цуна за сливата

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Еййй го на капацитета ...
    А вее ''селски'' първо къде видя, че бункера е построен 1942г? Може да е построен малко преди да умре Хитлер.. на него му е било пределно ясно, че хамерика прави ядрена бомба въпросителната е била само кога ще са готови да я използват и човека се е подготвил

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ша та цуна за сливата":

    А писането с два ника пък е сигурен знак, че си и нелечимо болен шизофреник!!!
  • 23 хо хо

    0 0 Отговор
    Поредната полска "партенка" в опит да пратят иманярите за "зелен хайвер", че от много "заинтересовани" държави са наточили кирките и лопатите ;)
  • 24 бай

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "аз":

    студено, много студено...ама така е, като не искаш да мислиш...
  • 25 бай

    0 0 Отговор
    Ей, тъкмо се чудех, как толкова години не успяха да го намерят, и ...аха...да им го покажа, ама, на - изпревариха ме....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания