Last news in Fakti

4 Ноември, 2015 12:51 13 949 2

30-дневно извънредно положение на Малдивите

  • извънредно-
  • положение-
  • малдивите

То бе обявено от президента Абдула Ямин

30-дневно извънредно положение на Малдивите - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Малдивите обяви 30-дневно извънредно положение в страната, съобщи Би Би Си.

Решението на Абдула Ямин дава на силите за сигурност широки правомощия за арестуване на заподозрени. Това става 2 дни преди планирания антиправителствен протест от страна на основната опозиционна партия в страната – Демократична партия на Малдивите. Лидерът на фракцията Мохамед Нашийд бе арестуван през март.

„Президентът Ямин обяви извънредно положение, за да осигури безопасността и защитата на всеки гражданин.“, заяви говорителят на президента Муаз Али.

В понеделник местните власти съобщиха, че са обезвредили бомба, открита в близост до президентския дворец.

„Военните и полицията са намерили оръжие и експлозиви на две места. Понеже това представлява заплаха за обществото и нацията, съветът за сигурност бе посъветван да предприеме незабавни действия за защита на хората на Малдивите“, заяви генерал Мохамед Анил.

През последните седмици Малдивите са разтърсвани от политически борби. Вице-президентът Ахмед Адийб бе арестуван по обвинения във връзки с предполагаем заговор за убийството на президента, чрез взривяване на негов кораб. През миналия месец имаше взрив на неговия кораб, с който той се връщаше от летището. Адийб е обвинен в държавна измяна.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдааа

    2 0 Отговор
    Да му мислят Халваджияните нали те ходят на Малдивите, останалите явно, ще си го преместят...

    Коментиран от #2

  • 2 бурр

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "мдааа":

    Арменците ходят на Сейшелите - питай Киркоров, Кеворкян, Назарян..